Četvrtak, 30 ožujka, 2023

Gates: Prognoza je 50 posto manje poslovnih putovanja i oko 30 posto manje uredskih poslova

I nakon pandemije stvari se neće vratiti na svoje mjesto: Bill Gates predviđa velike promjene u poslovnom svijetu, broj putovanja past će za 50 posto

Da će se mnoge stvari promijeniti i nakon završetka pandemije smatra i Bill Gates, jedan od najbogatijih poslovnjaka na svijetu. On smatra da nas u budućnosti čeka čak 50 posto manje službenih putovanja nego prije, a paralelno s tim predviđa da će se povećavati postotak onih koji rade od kuće, izjavio je to Gates za Business Insider.

– Moja je prognoza da će biti oko 50 posto manje poslovnih putovanja i oko 30 posto manje uredskih poslova – rekao je osnivač “Microsofta”, dodajući da će firme podići prag za poslovna putovanja nakon zdravstvene krize.

Ranije prošlog mjeseca “Microsoft” je najavio da će otkazati polovinu svojih poslovnih letova nakon pandemije te da je manje vjerojatno da će njegovi zaposlenici dolaziti raditi u sjedište kompanije već će češće prakticirati rad od kuće. Uvođenje sličnog hibridnog modela već su najavile druge tehnološke firme, poput Twittera i Facebooka.

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno