Četvrtak, 8 lipnja, 2023

Francuzi otkazali, Biograd ide dalje.Hrvatski Boat Show održat će se po planu od 21. do 25. listopada

Izvor/Preuzeto:Slobodna Dalmacija

Najveći europski nautički sajam u Cannesu je otkazan. Posljednja odluka francuske vlade da se sve manifestacije s više od pet tisuća ljudi odgode pogodila je organizatore iz tvrtke Reed koji su 43. izdanje sajma planirali otvoriti 8. rujna. Postojala je naime mogućnost da oni od lokalnih vlasti zatraže posebno odobrenje, ali zdravstveni rizik organizacije manifestacije s 200 tisuća posjetitelja iz cijeloga svijeta je prevelik. Informacija još nije službeno objavljena već se brzinom svjetlosnih kablova prenijela u petak ujutro kad su iz sajamskog prodajnog tima telefonom obavijestili najveće izlagače.

Za velike svjetske korporacije to će biti veliki udarac. Pogotovo za one iz gornjega razreda jer se u Cannesu prodaju jahte u vrijednosti nekoliko stotina milijuna eura. O utjecaju na francuske hotelijere i ugostitelje ne treba ni govoriti jer su u sajamskom tjednu svi kapaciteti inače prebukirani, kao za vrijeme filmskog sajma.

Za hrvatske male brodograditelje i distributere je puno važnija vijest da će se nautički sajam u Biogradu održati po planu od 21. do 25. listopada. Direktor sajma Milan Šangulin je optimističan jer se nada kako će se ljetni val koronavirusa do tada ispuhati.

”Tko zna što će biti kad dođe zima i sezona gripe, ali vjerujem da će se do listopada ovaj val smiriti. Mi se pripremamo, u kontaktu smo s izlagačima i od 160 prijavljenih čak 97 posto je odlučno da želi nastupiti. Već smo ranije rekli da će svi koji otkažu dobiti svoj novac natrag. Posao se treba odraditi i mi radimo na tome da se prilagodimo i cijenama izlaganja i dodatnim mjerama opreza. Sajam će trajati pet dana, bit će manje gužve i šetača, ali pravi nautičari i kupci će doći što je izlagačima najvažnije” – naveo je Šangulin.

Tvrtka Ilirija, u Biogradu osim sajma ima i marinu, hotele i kampove tako da ih je ovaj val iznenadio, ali srpanj i kolovoz su bili dobro popunjeni, pogotovo u kampovima.

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno