Srijeda, 29 ožujka, 2023

Francuska i Italija zatvaraju svoja skijališta

Danas je tužan dan za nas ljubitelje skijanja i spuštanja niz skijaške padine. Iz neslužbenih informacija koje je potvrdio REUTERS doznali smo da Francuska i Italija neće otvoriti svoje skijaške staze. Tužan dan za sve nas, ali će doći i bolji dani sljedeće skijaške sezone

Francuska – žičare i restorani ostaju zatvorene do daljnjega. Vladin izvor rekao je za Reuters da će žičare najvjerojatnije ostati zatvorene do kraja sezone. Turisti mogu posjetiti francuska odmarališta, ali liftovi ne rade od planiranog početka sezone. Izvor je također rekao da se restorani, koji su zatvoreni, osim ograničenih usluga za ponijeti kući od kraja listopada, vjerojatno neće otvoriti kako je planirano 1. veljače, a francuski mediji rekli su da će ostati zatvoreni do početka travnja.

Očekuje se da će se infektivnija varijanta koronavirusa brzo proširiti Francuskom u sljedećih mjesec dana, rekli su u srijedu šefovi bolnica, pobuđujući strah od ponovnog zaključavanja jer su nestale nade da bi se žičare i restorani mogli uskoro ponovo otvoriti.

Italija – Dolomiti nažalost ostaju zatvoreni za ovu sezonu!

Dan otvorenja na talijanskim skijalištima i dalje se privlačno približava prije nego što ga istrgnu iz vrha prstiju željnih skijaša dok vlada ponovno pomiče granice otvorenja.

18. siječnja trebao je biti najnoviji dan ponovnog otvaranja, ali talijanska je vlada u subotu najavila da će javnost morati pričekati – barem do 15. veljače.

Talijanski premijer Giuseppe Conte najavio je da će se ograničenja covid-19 nastaviti do 5. ožujka prema najnovijoj hitnoj uredbi, jer zaraze nastavljaju rasti usprkos strogim mjerama zaključavanja. Italija je, zajedno s većinom Europe, u studenom zaključala i zatvorila svoja skijališta kako bi pomogla usporiti širenje covid-19.  Sedmi, a zatim 18. siječnja bili su precizno određeni jer bi se odmarališta mogla ponovno otvoriti.

Zatvaranje skijališta najprije je produljeno na zahtjev regionalnih vlasti koje su zatražile više vremena za ispunjavanje propisa o koronavirusu. „Trenutno, zbog nedavnog epidemiološkog trenda na međunarodnoj razini koji nije olakšao donošenje potrebnih odluka, vjeruje se da ne postoje uvjeti koji bi omogućili inicijative i akcije kojima bi se omogućilo otvaranje objekata 7. siječnja . ” – regionalne vlasti.

Gužva, posebno unutar gondola, u žičnicama i tijekom après skija, vladino je znanstveno-tehničko povjerenstvo istaknulo kao faktor ‘srednjeg rizika’. Talijanska je vlada Lombardiju i Južni Tirol proglasila ‘crvenim zonama’, što znači da ljudi mogu napustiti svoje domove samo iz bitnih razloga. Nažalost, unatoč onome što bismo mogli pomisliti, skijanje se ne smatra ključnim.

Dolina Aoste, dom mnogih skijališta, premještena je iz ‘crvene zone’ u ‘narančastu zonu’. Pravila zaključavanja su: Nitko neće moći napustiti ili ući u “crvenu zonu”

Građani moraju ostati kod kuće, osim da idu na posao ili kupuju ono najvažnije Građani također mogu vježbati u blizini svojih domova, ali moraju nositi maske Tvornice će ostati otvorene, kao i osnovne usluge poput ljekarni i supermarketa.

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

Sourcehuljs.hr

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno