Utorak, 31 siječnja, 2023

FlyDubai će ipak obnoviti promet između Dubaija i Zagreba s početkom ljetnog reda letenja

FlyDubai umjesto Emiratesa sljedećeg ljeta u Zagrebu, povratak i u Dubrovnik, prenosi croatianaviation.com.

Kako smo prvi i objavili, Emirates se dugoročno povukao iz Zagreba. Partnerska niskotarifna kompanija, FlyDubai, trebala je prometovati ove zime prema Zagrebu no to se neće dogoditi.

FlyDubai će ipak obnoviti promet između Dubaija i Zagreba s početkom ljetnog reda letenja, od 31. ožujka 2021. godine. Ova će kompanija tako zamijeniti poznati Emirates koji je zbog utjecaja pandemije privremeno odustao od linije prema Zagrebu te na istoj neće prometovati u 2021. godini.

FlyDubai će prvi let prema Zagrebu obaviti 31. ožujka 2021. godine, te će kroz travanj i svibanj prometovati četiri puta tjedno na ovoj liniji, svake srijede, petka, subote i nedjelje.

Četiri leta tjedno u proljeće, svakodnevno za Zagreb u ljeto 2021. godine!

Od početka lipnja, FlyDubai će između Dubaija i Zagreba prometovati svakodnevno, sve do 05. rujna sljedeće godine.

Broj tjednih letova od 06. rujna će se smanjiti na četiri (srijedom, petkom, subotom i nedjeljom) do kraja listopada. Radi se o okvirnom planu ove poznate kompanije, no bilo je i za očekivati da će se FlyDubai vratiti u Zagreb i zamijeniti Emirates koji procjenjuje kako za njihove širokotrupne zrakoplove u Zagrebu neće biti dovoljno potražnje u sljedećoj godini.

FlyDubai će prometovati na liniji Zagreb – Dubai s uskotrupnim zrakoplovima tipa B737-800, a u ljetnom redu letenja planira obaviti čak 164 povratna leta!

Preko 57 tisuća dostupnih sjedala između Dubaija i Zagreba u ljeto 2021. godine

Ova niskotarifna kompanija u ljetnom redu letenja ponudit će više od 57 tisuća sjedala između Dubaija i Zagreba, što je znatno manje u odnosu na 2019. godinu kada je na ovoj liniji prometovao Emirates sa širokotrupnim zrakoplovom tipa B777-300ER koji u prosjeku ima kapacitet od 358 sjedala po letu (2019. godine na ovoj je liniji bilo dostupno više od 152 tisuće sjedala, pa će broj ponuđenih sjedala na ovoj liniji biti manji za preko 60% u odnosu na 2019. godinu.

Osim manjeg kapaciteta, linija Dubai – Zagreb više neće imati ponudu sjedala u prvoj klasi po kojoj je Emirates svjetski poznat, a drastično će se smanjiti i broj ponuđenih sjedala u poslovnoj i ekonomskoj klasi. Ipak, povratak FlyDubaija u Zagreb omogućit će putnicima Emiratesa da svoje putovanje prema Zagrebu nastave s partnerskom kompanijom što je vrlo važno za oporavak tržišta u sljedećoj godini.

FlyDubai planira povratak i u svoje drugo odredište u Hrvatskoj – Dubrovnik. Linija Dubai – Dubrovnik trebala bi prometovati od 13. svibnja, dva puta tjedno, četvrtkom i nedjeljom. Od 25. lipnja kompanija planira dodati i treći tjedni let (petkom), a redovni su letovi najavljeni sve do kraja rujna sljedeće godine.

Podsjećamo, ni FlyDubai ni Emirates ove godine nisu prometovali prema hrvatskim zračnim lukama zbog utjecaja globalne pandemije, no s obzirom na to da se u sljedećoj godini očekuje oporavak tržišta, Dubrovnik i Zagreb vratili su se u mrežu odredišta ove aviokompanije.

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno