Utorak, 26 rujna, 2023

Flixbus obustavlja poslovanje u tri europske zemlje. Nadaju se povratku uskoro

Iz tvrtke se nadaju kako će s radom nastaviti u prosincu.

Prijevoznička tvrtka FlixBus i FlixTrain, zbog pandemije koronavirusa, obustavljaju svoj promet od 3. studenog u Njemačkoj, Austriji i Švicarskoj. 

Iz tvrtke se nadaju kako će s radom nastaviti u prosincu, a suosnivač i izvršni direktor André Schwämmlein rekao je kako ovakvu odluku nije bilo lako donijeti, prenosi Fenix magazin.  “Napokon, naši načini prijevoza dva su najsigurnija načina prijevoza čak i u vrijeme korone. Ipak, treba reagirati na trenutačnu situaciju. Pozorno pratimo situaciju, i na žalost, već u listopadu je opala potražnja za putovanjem”, rekao je Schwämmlein.

Propuštena prilika za podršku privatnog sektora

Schwämmlein je rekao i kako nije bilo moguće održavati željeznički promet FlixTraina iz ekonomskih razloga. S druge strane, Deutsche Bahn AG (Njemačka željeznica) održava poslovanje uglavnom bez ograničenja. “Nažalost, njemačka savezna Vlada ponovno propušta priliku podržati privatni sektor mobilnosti tijekom krize”, kritizirao je Schwämmlein te naglasio kako u tvrtki razmišljaju o koncentraciji na druga tržišta na kojima su privatni prijevoznici izloženi poštenoj konkurenciji. 

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno