Nedjelja, 24 rujna, 2023

Fiksni troškovi ugostiteljima bit će pokriveni u ukupnom iznosu od 250 milijuna kuna

Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac gostovala je u Dnevniku N1 televizije. Komentirala je situaciju s koronavirusom u kontekstu svog resora.

Brnjac je rekla kako nakon održanih sastanaka nije dobila dojam da su predstavnici ugostitelja nezadovoljni – mučila su ih dva modaliteta kako vide rješenje problema. “Pokrivanje fiksnih troškova je velik izdatak za ugostitelje i njihovo pokrivanje će im pomoći”, rekla je pa dodala kako predviđaju da će oni iznositi 250 milijuna kuna.

Navela je da je i sama Njemačka i njihov institut za gospodarstvo danas iznio da je fiksni trošak trošak koji je realan u pokrivanju troškova ugostiteljima.

Tjelesna aktivnost je važna i sam Stožer nije donio odluku zabrane na otvorenom. Ono što je bitno je smanjiti kontakte na tri tjedna i sačuvati školski sustav.

Bivša predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović rekla je danas u programu N1 da je “žalosno je da smo djecu i mlade s igrališta poslali u kina i šoping centre”, a Brnjac se s takvom tvrdnjom ne slaže. “Aktivnosti na otvorenom su dozvoljene i poželjne. Bitno je samo smanjiti kontakte i svima je važno da se školski sustav sačuva”, rekla je.

Hrvastka je uvijek bila turistička destinacija i radić će na tome da se sektor turizma oporavi, kazala je ministrica Brnjac za N1.

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno