Nedjelja, 24 rujna, 2023

Festival svjetla dao odličan poticaj daljnjem razvoju turizma u Zagrebu

Tijekom održavanja Festivala svjetla Zagreb ostvaren je znatan rast turističkih dolazaka i noćenja u glavnom hrvatskom gradu, izvijestila je u ponedjeljak Turistička zajednica Grada Zagreba.

Za vrijeme trajanja festivala, od 16. do 20. ožujka, broj dolazaka povećan je za 179, a noćenja za 117 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Registrirano je 10.876 dolaska i 23.072 noćenja.

Najviše dolazaka je bilo iz Hrvatske, zatim iz Slovenije, Italije, Njemačke, Bosne i Hercegovine i Srbije, a što se noćenja tiče, najviše gostiju bilo je iz Hrvatske, zatim iz Italije, Njemačke, SAD-a, Bosne i Hercegovine i Slovenije.

Festival svjetla Zagreb održan je nakon dvogodišnje stanke zbog pandemije, uz podršku Grada Zagreba, a u organizaciji Turističke zajednice grada Zagreba i partnera. Uz Gornji grad, premijerno su bile osvijetljene lokacije Donjeg grada, a tijekom pet dana posjetitelji su mogli posjetiti 32 atrakcije na 31 lokaciji, piše HRT / vijesti.

Festival svjetla Zagreb uvršten je u međunarodnu organizaciju Festival of Lights International već od svog prvog izdanja 2017. godine, uz Berlin, New York i mnoge druge gradove.

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno