Srijeda, 7 prosinca, 2022

Festival peljeških podruma – mjesec dana vrhunskih vina za sve koji posjete poluotok Pelješac

Doživite Pelješac u novoj eno-gasto manifestaciji – Festival peljeških podruma! Pelješac, sinonim za vino, odnosno vinari i ugostitelji s Pelješca kroz mjesec dana otvorit će svoja vrata na zadovoljstvo brojnih ljubitelja vinske čašice.
Svi koji se u razdoblju od 15.svibnja do 15.lipnja nađu na poluotoku doživit će Pelješac u svim njegovim okusima i mirisima.

Za vrijeme trajanja festivala vinarije koje sudjeluju u projektu svojim posjetiteljima nudit će popuste na vino (20% na određene palete vina), a restorani i konobe imati će jelovnike sa tradicionalnim pelješkim specijalitetima uz čašu domaćeg vina osmišljenima ciljano za festival (dva menija, jedan od 120,00 i jedan od 180,00 kn).
U ovaj projekt uključilo se 53 dionika, od vinarija, winebarova, restorana, opg-ova i školjkara.

Festival peljeških podruma je tematsko događanje koje čak i u doba pandemije ne predstavlja sigurnosni rizik, nema velikih okupljanja, te se preporučuje dolazak u vinarije uz najavu. U skopu festivala će se održati i edukativne radionice, stručna predavanja te razna druga događanja zanimljiva vinoljupcima.

Ovo je odlična prilika za sve koji tijekom boravka žele autentično iskustvo inspirirano bogatom gastronomijom i vinskom tradicijom, kao i jednodnevnim posjetiteljima koji žele doživjeti posebno turističko iskustvo. Manifestaciju su osmislile sve četiri turističke zajednice sa Pelješca (TZO Ston, TZO Trpanj, TZO Janjina i TZO Orebić) u suradnji s tvrtkom Feel IQM. Kroz zajedničku koordinaciju s vinarima i ugostiteljima sa cijelog Pelješca osmišljeni su i završni detalji manifestacije.

Pelješac sa svojom vinarskom tradicijom, tradicionalnim konobama i ribljim restoranima zadovoljit će i najizbirljivija nepca. Vino za pelješčane predstavlja puno više od dobre kapljice, puno je ljubavi i strasti uneseno u ovu priču koja traje stoljećima.

Dođite na Festival peljeških podruma i upustite se u novi eno- gastro doživljaj.

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno