Subota, 25 ožujka, 2023

Feel IQM započeo projekt integralnog upravljanja kvalitetom u destinaciji Dunav i Srijem

Turistička zajednica grada Vukovara, Grad Ilok i Turistička zajednica općine Nijemci u suradnji s predstavnicima tvrtke Feel IQM d.o.o. čiji je ovo autorski projekt, započele su s provođenjem projekta integralnog upravljanja kvalitetom u destinaciji Dunav i Srijem. Ovaj projekt ima za cilj poboljšati cjelokupnu kvalitetu destinacije povezivanjem subjekata kako bi gostima pružili najbolju uslugu, promicali kvalitetu i poticali na izvrsnost. 

IQM sustavno i kontinuirano provodi monitoring, prati razvoj kvalitete, savjetuje kako unaprijediti destinacijsku kvalitetu i promiče integriranost, lokalnu autohtonu priču, domaće kvalitetne proizvode, kulturu destinacije i stavlja u fokus kvalitetu i gosta koji destinaciju doživljava u cijelosti.

Svojim radom doprinose razvoju i kvaliteti turizma

U projekt IQM Destination Dunav i Srijem mogu se uključiti subjekti koji svojim radom doprinose razvoju i kvaliteti turizma (ugostiteljski objekti, hoteli, privatni iznajmljivači, OPG-i, udruge, turističke agencije, atrakcije i dr.) U prvom obilasku destinacije i prijavljenih subjekata od strane stručnog tima i u pratnji direktorice TZ grada Vukovara, Marine Sekulić, a koji je trajao od 28.-30. listopada 2020. godine  razgovaralo se o mogućnostima i uvjetima suradnje u projektu, te kako potaknuti izvrsnost i umreženost konkretno u ovoj u destinaciji. Nakon obilaska i pregleda terena, ponude i kvalitete usluge u destinaciji, projektom je predviđeno definiranje standarda koji se žele postići, izrada preporuka za pojedine subjekte te dodatni individualni razgovori i savjeti dionicima.

Ujednačenost kvalitete usluge i ponude

Dugoročni cilj je kroz ovaj projekt uspostavit mjerljiv sustav razine kvalitete usluga u destinaciji, pri čemu se kroz individualnu edukaciju samih dionika podiže sadašnja razina kvalitete u destinaciji, a čime destinacija Dunav i Srijem treba postati prepoznatljiva na turističkom tržištu. Implementacijom ovog projekta želi se unaprijediti ujednačenost kvalitete usluge i ponude.

Inače, tvrtka Feel IQM primljena je ove godine u svjetsko elitno društvo najboljih praksi, kao pridružena članica World Tourism Organization (UNWTO), čime je koncept IQM Destination dobio svjetsku strukovnu potvrdu kvalitete.

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno