Petak, 22 rujna, 2023

Expedia i UNWTO ostvarili suradnju na temu oporavka turizma

Svjetska turistička organizacija (UNWTO) radit će zajedno s Expedia grupom na jačanju odnosa između javnog i privatnog sektora i poticanju oporavka turizma od utjecaja pandemije COVID-19.

Tako su dvije strane potpisale Memorandum o razumijevanju kojim će se surađivati ​​na nizu tema, sa zajedničkim ciljem poticanja oporavka i učiniti sektor otpornijim i održivijim.

Zbog partnerstva između UNWTO-a i Expedia grupe obje će strane dijeliti podatke o turističkim trendovima i kretanjima, kako na globalnoj, tako i na lokalnoj razini.

Inovacije i održivost

 UNWTO je od samog početka ove krize snažan zagovornik bliske suradnje između javnog i privatnog sektora. Ovo poboljšano partnerstvo pomoći će poboljšati naše znanje o globalnim turističkim trendovima, omogućujući nam da odgovorimo na nove izazove i vodimo oporavku turizma. Također će nam pomoći da u središte ovog oporavka stavimo inovacije i održivost, osiguravajući da turizam bude jači nego prije, rekao je Glavni tajnik UNWTO-a Zurab Pololikashvili.

Prvenstvno, zajedničke akcije usredotočit će se na tržišnu inteligenciju i inovacije te izmjenu podataka, kako bi se u konačnici dobili točniji i precizniji modeli turističkih globalnih kretanja. To će pomoći u donošenju odluka, stvaranju politika zasnovanih na podacima usmjerenih na održivi oporavak i budući razvoj turizma.

Globalno gledano, najveća domaća turistička tržišta u smislu izdataka su Sjedinjene Države s gotovo 1 bilijun američkih dolara, Njemačka s 249 milijardi američkih dolara, Japan 201 milijarda američkih dolara, Ujedinjeno Kraljevstvo sa 154 milijarde američkih dolara i Meksiko sa 139 milijardi američkih dolara .

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno