Subota, 1 travnja, 2023

Event kompanija Bench Events konferenicju IDEEA organizirat će u Beogradu. Događaj će okupiti više od 300 ključnih igrača i investitora

Unatoč turbulentnim okolnostima koje su developere i investitore diljem svijeta stavile u stanje između šoka i krajnjeg opreza, globalna event kompanija Bench Events pokreće novi projekt za našu regiju pod nazivom IDEEA, niz događaja koji će istražiti potencijal ulaganja i razvoja hotela u srednjoj i istočnoj Europi.

Središnja konferencija IDEEA održat će se od 17. do 19. svibnja u Beogradu, a okupit će više od 300 ključnih igrača u raznim sektorima koji podržavaju ugostiteljstvo i hotelijerstvo, doznaje Poslovni dnevnik od Marine Franolić, direktorice Bencha za srednju i istočnu Europu.

M. Franolić upravo se vratila s poznate svjetske nekretninske konferencije MIPIM koja se godišnje održava u Cannesu, a ove godine unatoč dobrom posjetu prošla je u znaku velike zabrinutosti i opreza. Baš zbog toga uz održivost, aktualna situacija bit će glavna tema IDEEA konferencije, pojašnjava.

“Iako je MIPIM okupio ove godine gotovo 23 tisuće ljudi, što je gotovo kao u godinama prije pandemije, oprez i manjak optimizma primjetniji su nego u pandemiji, koja kao da je nosila manje neizvjesnosti nego aktualna zbivanja.

Investitore i developere sve manje motivira ona stara – uz veći rizik dolazi i veći profit – i sve više se okreću sigurnijim tržištima uz manju dobit, te zbog aktualnih ratnih zbivanja i geopolitičke situacije imaju velik oprez za ulaganja u zemljama koje nemaju demokratski poredak.

Sve to usmjerit će ih već u ovoj godini prema demokratskim europskim zemljama, pa i Hrvatskoj, no prije nego se ponadamo novim projektima trebamo imati na umu da Hrvatskoj kronično fale developeri i bolja administracija, što je samo u našoj odgovornosti”, pojašnjava Marina Franolić.

Osim okretanja biznisa na sigurnija tržišta, iako je i taj pojam danas neizvjestan, investitori su trenutno skloniji ulaganju u odmorišni segment turizma, s obzirom na to da je pandemija, a sada i invazija na Ukrajinu, srezala gradski i kongresni segment, piše Poslovni dnevnik.

Smjestiti konferenciju IDEEA u regiju koja je okružena destinacijama za odmorišni turizam za Bench se stoga činilo kao pravi potez u ovom trenutku. Event IDEEA (Ulaganje u razvoj imovine istočne i srednje Europe) je u 2022. razvijena kao nadogradnja na regionalnu konferenciju Adria Hotel Forum (AHF), koja je i lani bila u Zagrebu, s tim da sada zemljama jadranske regije dodaju Bugarsku, Rumunjsku i Grčku, i stvaraju novu platformu za razvoj ugostiteljstva jugoistočne Europe.

Ključni igrači
Sama konferencija će biti događaj na visokoj razini i okupit će više od 300 ključnih igrača u ugostiteljskoj industriji, kaže Franolić: programere, investitore, ključne ljude u hotelskim operacijama, vlasnike, kao i predstavnike bankarskog i pravnog sektora.

Na konferenciji se između ostalih očekuju Dirk Bakker, voditelj sektora hotelijerstva za EMEA regiju u Colliers Internationalu, Mike Collini, Hiltonov potpredsjednik za razvoj za srednju, istočnu i južnu Europu, Izzat Dajani, izvršni direktor u fondu IMCapital Partners, Gerald Hanna, direktor ulaganja developera Revetas, dok će pregled tržišta napraviti stručni tim magazina Economist.

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno