Srijeda, 4 listopada, 2023

EUSAIR i Ministarstvo turizma i sporta traži vanjskog stručnjaka

Po prvi puta će se na razini EUSAIR destinacija kreirati baza znanja koja će pratiti inovativne politike upravljanja EUSAIR destinacijama.

Ministarstvo turizma i sporta kao partner na EUSAIR Facility Point projektu, raspisalo je poziv za dostavu ponuda za nabavu usluge vanjskog stručnjaka za inovacije u održivom turizmu. Cilj te nabave, vrijednosti 106 000 kuna, je ugovoriti usluge stručnjaka koji će prepoznavati inovative trendove u održivom turizmu. On bi trebao izraditi preporuke za uvođenje takvih praksi u razvoju destinacija održivog turizma Jadransko-jonske regije.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

”Do travnja 2022. stručnjaci će imati zadatak pratiti inovativne politike upravljanja EUSAIR destinacijama, inovativne trendove u pristupu korisnicima i uvođenju inovativnih novih tehnologija kao alata vidljivosti i promocije. Stručnjaci će svojim preporukama stvarati bazu znanja s odgovorima na pitanja važnima za EUSAIR destinacije.

Pitanja su: koji su trendovi u inovacijama u sadržaju i interpretaciji prirodnih i kulturnih atrakcija. Koji su trendovi u smještajnom i pratećim sadržajima destinacija. Te koji su trendovi u načinima uključivanja stanovništva turističkog područja u razvoj destinacije?

Po prvi puta će se na razini EUSAIR destinacija kreirati baza znanja koja će pratiti inovativne politike upravljanja EUSAIR destinacijama. Preporuke će se moći koristiti za razvoj  modela održivog upravljanja destinacijama, razvoj inovativnih turističkih proizvoda, razvoj poduzetničkih modela, tehnološke podrške poslovnim modelima i obogaćivanje obrazovnih programa za turističke stručnjake.”

EU financira aktivnost

Ova aktivnost strategije financirana je iz bespovratnih sredstava INTERREG ADRION programa Europske unije kroz EUSAIR Facility Point projekt. Detalje poziva, otvorenog do 1. listopada, možete pronaći na stranicama Ministarstva turizma i sporta RH https://mint.gov.hr/pristup-informacijama/nabava/jednostavna-nabava/pozivi-na-dostavu-ponuda/11996

Ovime se nastavlja pozitivan trend jačanja kapaciteta i ugovaranja stručne potpore provedbi EUSAIR-a. Ovoga su ljeta potpisana dva ugovora.

Jedan za usluge razvoja tri „flagship“ strateška projekta održivog turizma s konzorcijem koji čine Institut za turizam i WYG savjetovanje d.o.o. iz Zagreba, vrijedan 1.526.000 kuna.

Drugi je 750.000 kuna vrijedan ugovor za konzultantske usluge za praćenje i vrednovanje „Održivi turizam“ EU Strategije za jadransku i jonsku makro regiju. Nositelji su Institut za razvoj i međunarodne odnose IRMO i Ecorys Hrvatska d.o.o.

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno