Nedjelja, 29 siječnja, 2023

Eurowings ove zime ostaje u Splitu i Zagrebu

Eurowings i ove zime nudi direktne letove prema Splitu i Zagrebu

Eurowings je među prvima uspostavio promet prema Hrvatskoj nakon otvaranja granica i izlaska iz lockdowna. Kompanija je prometovala u ovogodišnjem ljetnom redu letenja prema svim zračnim lukama u Hrvatskoj. Destinacije prema kojima je prometovala i u prošloj ljetnoj sezoni (Pula, Rijeka, Zadar, Split, Dubrovnik, Zagreb i Osijek). S bitno manje tjednih letova i u kraćem vremenskom trajanju (ZL Osijek i Dubrovnik imale su svega mjesec dana redovnih letova ove kompanije).

Kompanija je u prethodnim zimskim mjesecima prometovala prema Splitu, Zagrebu, Rijeci, a jedne godine čak i prema Puli. Ove jeseni i zime direktnih letova prema Puli i Rijeci neće biti. A to znači da će Eurowings ostati prisutan samo u Splitu i Zagrebu.

Zagreb povezan sa Stuttgartom i Kölnom

Eurowings će u studenome i dalje prometovati na dvije linije prema Zagrebu, iz Stuttgarta i Kelna.

Linija Stuttgart – Zagreb trebala bi prometovati četiri puta tjedno, svakog ponedjeljka, srijede, petka i nedjelje. Na liniji su najavljeni zrakoplovi tipa A319 koji u floti ovog prijevoznika imaju kapacitet od 144 putnika.

Linija Köln- Zagreb također bi trebala prometovati četiri puta tjedno, istim danima kao i linija za Stuttgart, svakog ponedjeljka, srijede, petka i nedjelje. Ova će linija imati jedan let tjedno manje u odnosu na ljetni red letenja (ukinut let subotom).

Dvije linije i prema Splitu

U prošlogodišnjem zimskom redu letenja Eurowings je prema Splitu imao četiri međunarodne linije (Köln, Stuttgart, Munchen i Dusseldorf). Ove zime će uu prometu biti tek dvije linije i to s minimalnim brojem tjednih letova.

Linija Dusseldorf – Split bit će u prometu jednom tjedno, subotom. Linija Stuttgart – Split prometovati dva puta tjedno, svakog četvrtka i nedjelje.

Sve ostale sezonske linije prema hrvatskim zračnim lukama završit će s prometovanjem za ovu godinu do kraja listopada (24.10.) kada ujedno završava i ljetni red letenja.

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno