Subota, 10 lipnja, 2023

Eurowings i Jet2 ukidaju letove prema Hrvatskoj!

Zbog sve većeg broja zaraženih u Hrvatskoj, Eurowings odlučio smanjiti broj letova. Budući da je Njemačka odredila petodnevnu karantenu za sve one koji se vraćaju iz rizičnih područja, prodaja karata je naglo pala. Do sada su putnici po povratku iz Hrvatske bili dužni napraviti samo test, i ukoliko je on negativan mogu se slobodno vratiti svojim aktivnostima, a sada je uvedena i karantena.

Ovo je financijski veliki gubitak za  Eurowings, od prijašnjih 60 zrakoplova ove godine će pokrenuti manje od 50. Unatoč tomu najavili su da uskoro počinju sa povratom novca klijentima koji nisu poletjeli u prvom valu pandemije.

Jednaka je situacija i sa Engleskim avio prijevoznikom Jet2, koji je sa pogoršanjem epidemiološke slike u Hrvatskoj odlučio ukinuti 12 međunarodnih letova. Kao i drugima naglo je pao promet pa su odlučili zaustaviti prometovanje prema Hrvatskoj. Zadnji let će biti u nedjelju 06.09. Osim letova otkazani su i svi turistički aranžmani ove kompanije za Hrvatsku, tako da se teško možemo nadati Englezima u postsezoni.

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno