Ponedjeljak, 30 siječnja, 2023

EU putovnice trajat će 270 dana za putovanja unutar Unije

Europska komisija donijela je pravila o EU digitalnoj COVID potvrdi kojom se utvrđuje obvezujuće razdoblje prihvaćanja potvrda o cijepljenju od devet mjeseci, točnije 270 dana za putovanja unutar EU-a.

Države članice prihvatit će potvrde o cijepljenju za razdoblje od devet mjeseci od primjene posljednje doze primarnog cijepljenja. Za cjepivo s jednom dozom, to znači 270 dana od prvog i jedinog cijepljenja. Za cjepivo s dvije doze to znači 270 dana od druge cijepljenja, ili, u skladu sa strategijom cijepljenja države članice cijepljenja, prve i jedinog cijepljenja nakon oporavka od virusa.

Prema ovim novim pravilima EU-a za putovanja unutar EU-a, države članice moraju prihvatiti svaku potvrdu o cijepljenju koja je izdana manje od devet mjeseci od primjene posljednje doze primarnog cijepljenja. Države članice ne mogu predvidjeti kraće niti dulje razdoblje prihvaćanja.

Kako bi se državama članicama omogućilo dovoljno vremena za tehničku provedbu razdoblja prihvaćanja i kampanje cijepljenja dodatnim dozama, nova bi se pravila trebala primjenjivati od 1. veljače 2022.

Dodatne informacije dostupne su ovdje.  

SourceUHPA

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno