Subota, 25 ožujka, 2023

Etihad Airways prvi u svijetu cijepio sve članove kabinskog i letačkog osoblja protiv zaraze

U siječnju ove godine Etihad je preuzeo tzv. “Dijamantni status” u pogledu pružanja najvišeg standarda čistoće i dezinfekcije putničke kabine u svojim zrakoplovima, javlja croatianaviation.com. Kompanija je otišla još jedan korak dalje tako da je u vrlo kratkom roku cijepila sve članove letačkog i kabinskog osoblja, omogućujući putnicima barem jedno olakšanje (u vidu kontakta putnika i članova posade) prilikom leta.

Tony Douglas, CEO Etihad Aviation grupacije je izjavio sljedeće: “Proaktivnim radom omogućili smo cjepivo za sve naše djelatnike, ne samo kako bi izbjegli zarazu ovim virusom, već kako bi i putnicima koji u ovo krizno vrijeme putuju našim zrakoplovima olakšali samo putovanje i kontakt s posadom. Jedina smo aviokompanija na svijetu koja je uvela obavezno testiranje za sve putnike i kabinskog osoblje prije svakog leta a sada smo i prva aviokompanija koja je cijepila sve članove kabinskog i letačkog osoblja!”.

“Kao CEO grupacije, odlučio sam se testirati među prvima kako bi iskazao svoju solidarnost te kako bi motivirao ostale u kompaniji na cijepljenje. Odaziv unutar kompanije je bio odličan i zaista se mogu zahvaliti svim djelatnicima što kroz su kroz cijelo ovo krizno vrijeme i dalje na visini zadatka.” U siječnju ove godine pokrenuta je inicijativa “Sigurni zajedno” kojom se motiviralo sve djelatnike na cijepljenje, potpuno besplatno za sve djelatnike.

Prije cjepiva djelatnicima je omogućen virtualni razgovor s liječnikom gdje se pružaju sve informacije o istome (moguće nuspojave i sl.) te se dogovara termin dolaska na samo cijepljenje kako bi se osigurale mjere distanciranja.

S obzirom na to da vlast u UAE želi do ožujka ove godine cijepiti više od 50% stanovništva, Etihad je unutar kompanije procijepio više od 75% svih djelatnika, pritom je prioritet naravno bio na letačkom osoblju s obzirom na to da je njihovo radno okruženje iznimno specifično te su članovi posade bili u konstantnom riziku od zaraze.

Ujedinjeni Arapski Emirati trenutno su druga zemlja u svijetu po postotku procijepljenog stanovništva. Etihad Airways svoju bazu ima u Abu Dhabiju i nema redovnih linija prema hrvatskim zračnim lukama.

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno