Ponedjeljak, 5 prosinca, 2022

Erste Plavi mirovinski fondovi postali vlasnici gotovo 90% dionica tvrtke Villa Dubrovnik

Erste Plavi mirovinski fondovi su od Dogus Croatia i nizozemskog Maritimusa kupili 89,60 posto hotelske tvrtke Villa Dubrovnik te najavili da će u zakonskom roku objaviti ponudu za preuzimanje preostalih dionica.

Kako se navodi u objavi na Zagrebačkoj burzi, Erste plavi mirovinski fondovi su s Dogus Croatia te društvom Martimus B.V., koje je osnovano u Nizozemskoj, dana 10. kolovoza sklopili “Share sale and purchase agreement”, sukladno kojemu stječu ukupno 743.685 redovnih dionica odnosno 89,60 posto dionica hotelijersko-turističke tvrtke Villa Dubrovnik.

Kako su time Erste plavi mirovinski fondovi neposredno stekli dionice Ville Dubrovnik koje prelaze prag od 25 posto dionica, za njih je sukladno Zakonu o preuzimanju dioničkih društava nastala obveza objavljivanja ponude za preuzimanje dubrovačke tvrtke.

Ponuditelji će, u roku propisanom odredbama Zakona, objaviti ponudu za preuzimanje Ville Dubrovnik, a po odobrenju objavljivanja ponude za preuzimanje od strane Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga (HANFA), navodi se u objavi na Burzi, u kojoj se ne navodi vrijednost transakcije.

Dionice Ville Dubrovnik su u drugoj polovici lipnja ove godine uvrštene na Zagrebačku burzu.

Temeljni kapital te hotelsko-turističke tvrtke iznosi nešto više od 83 milijuna kuna, a podijeljen je na 830.019 redovnih dionica, nominalne vrijednost 100 kuna, piše Privredni.hr.

Po zadnjim podatcima Središnjeg klirinško depozitarnog društva (SKDD), nizozemski Martimus B.V. je držao 51 posto dionica Vile Dubrovnik, a Dogus Croatia 38,60 posto. Manji vlasnički udio ima i država, koja putem Centra za restrukturiranje i prodaju drži 6,13 posto, a preostalih nešto više od četiri posto dionica imaju mali dioničari.

Po podatcima iz objave, u kupnji 89,60 posto dionica Ville Dubrovnik sudjeluje nekoliko Erste Plavi obveznih i dobrovoljnih mirovinskih fondova.

Tako je sklapanjem ugovora s Dogus Croatia i Maritimusom najveći udio u Villi Dubrovnik od 85,78 stekao Erste Plavi obvezni mirovinski fond kategorije B, dok su manje udjele stekli – Erste plavi obvezni mirovinski fond kategorije A; Erste Plavi Expert – dobrovoljni mirovinski fond; Zatvoreni dobrovoljni cestarski mirovinski fond; Erste zatvoreni dobrovoljni mirovinski fond, Nestle zatvoreni dobrovoljni mirovinski fond; Policijski zatvoreni dobrovoljni mirovinski fond te Pošta zatvoreni dobrovoljni mirovinski fond.

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno