Subota, 23 rujna, 2023

Enter Croatia još jedna potvrda da turističke trendove treba stvarati, ne samo pratiti

Prošle godine Hrvatska se pozitivno pozicionirala objavom online obrasca za prelazak granice na web stranici https://entercroatia.mup.hr/

Na navedenoj stranici se nalazi online obrazac u koji se upisuju svi podaci uobičajeno traženi u procesu prelaska granice. Uz jednostavno predočenje putovnice ili osobne isprave policajcu na granici, broj ili kod s osobne iskaznice ili putovnice se automatski povezuje sa svim unaprijed upisanim podacima u online obrascu. Na taj način je cjelokupna procedura upisivanja podataka svake pojedinačne osobe u vozilu svedena na vremenski minimum te se povećava prometna protočnost. Bez detaljnog istraživanja, većina web stranica turističkih zajednica ima istaknut banner ili Covid info vezano uz epidemiološku situaciju, što je svakako imperativ, jer znamo kako je komunikacija i percepcija sigurnosti trenutno ključna.

No, Turistička zajednica Šibensko – kninske županije odlučila se za drugačiji pristup. Naime, čim se otvori web stranica TZ Šibensko – kninske županije odmah se pojavi pop up s jednostavnim, ali značajnim narativom, a koji posjetitelje vodi na web stranicu Enter Croatia.

Poruka je značajna jer šalje poruku da Vam je stalo do gostiju (Disney “Make me care” filozofija) i da se brinete o cijelom iskustvu tj. sigurnosti. Link se otvara u novom prozoru, tako da je prozor web stranice TZ Šibensko- kninske županije i dalje otvoren za sve turističke informacije.

Zanimljiv pristup, koji mi je privukao pažnju, pa ističem kao jedan od pozitivnih primjera.

Važno je za istaknuti i kako je na granicama uvedena i posebna ulazna traka za strance koji su prijavili preko sustava Enter Croatia, što ubrzava prolazak granice. Također, svi koji ispune svoje podatke online, na njihovu email adresu će biti poslane upute koje će sadržavati epidemiološke informacije i mjere na snazi u Republici Hrvatskoj za njihov siguran boravak u Hrvatskoj. 

Web stranica Enter Croatia osim na hrvatski, prevedena je na deset stranih jezika. Enter Croatia odigrala je važnu ulogu, a odigrat će i ove godine.

Uz eVisitor sustav, radi se o još jednom primjeru digitalizacije po čemu ne da pratimo trendove, nego ih konačno i stvaramo.

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno