Subota, 25 ožujka, 2023

Eko edukacijska farma GREENVILLE – ulog u održivu budućnost djece i mladih

Nakon 10 godina uspješnog rada s mladima, Udruga za održivi razvoj gradi i uređuje Eko edukacijsku  farmu GREENVILLE na obroncima Samoborskog gorja. U središtu njena djelovanja bit će lokalni i  međunarodni programi neformalne edukacije za djecu i mlade. Osim smještajnog i radnog kapaciteta,  sadržavat će i pametni staklenik u kojem će djeca i mladi kroz STEM radionice učiti o korištenju  tehnologije u biouzgoju.  

Udruga Pozitiva Samobor pokrenula je radove na izgradnji i uređenju eko edukacijske farme u srpnju 2020.  Farma se nalazi u naselju Vrhovčak u blizini Samobora. Nakon višemjesečnog angažmana, uspješno je  dovršen proces uređenja i opremanja smještajnih jedinica te blagavaonice i sanitarnih čvorova. Osim  ulaganja organizacijskih sredstava, projekt je financijski podržala i Erste banka. Usprkos navedenom,  potrebna je daljnja podrška zajednice kako bi Greenville otvorio svoja vrata za druge pojedince i  organizacije.  

U travnju 2022. godine Pozitiva će pokrenuti crowdfunding kampanju u svrhu prikupljanja sredstava za  završetak radova uređenja i opremanja farme. U tijeku su promotivne i fundraising aktivnosti kojima se  mogu pridružiti svi zainteresirani pojedinci i organizacije. Projekt je moguće podržati donacijom sredstava,  materijala i opreme, volonterskim radom te unaprjeđenjem vidljivosti.  

Doprinos kampanji će omogućiti: 

– provedbu međunarodnih i lokalnih programa u područjima zaštite okoliša, održivog razvoja, vrtlarstva i  korištenja tehnologija u biouzgoju koji godišnje okupljaju preko 300 djece i mladih

– stvaranje novog turističkog sadržaja zasnovanog na načelima ekološkog turizma i održivog razvoja 

– revitalizaciju ruralne zajednice i ulaganju u njenu prirodnu i kulturnu baštinu.

O Udruzi

Udruga za održivi razvoj Pozitiva Samobor je već 10 godina glavna pokretačka snaga razvoja zajednice. U  dosadašnjem radu, kroz provedenih 20 međunarodnih projekata te preko 200 lokalnih projekata Pozitiva je  osnažila djecu i mlade znanjem i vještinama potrebnim za aktivno građanstvo, lakši ulazak na tržište rada te  ekološki osvješten i zdrav život. Kvaliteta rada Udruge prepoznata je 2021. godine dodjeljivanjem 2  akreditacije za provedbu međunarodnih programa Erasmus+ i Europske snage solidarnosti, a 2019. godine  je dobila nagradu Grada Samobora za izniman doprinos razvoju zajednice.

Više o radu Udruge možete pročitati ovdje: https://www.pozitivasamobor.hr/  

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno