Petak, 22 rujna, 2023

Eko akcija „More zna, otok pamti“ na Lošinju od 9. do 10. travnja 2022.

Na otoku Lošinju, 9. i 10. travnja 2022. održat će se eko akcija čišćenja obale i podmorja pod nazivom „More zna, otok pamti“

Prema trenutnim najavama, očekuje se više od 250 sudionika koji će zajedničkim snagama pokušati očistiti više lokacija; korijen luke Mali Lošinj, obala od Velopina do Borika (Sunčana uvala), uvala Čikat te obala od ferala do Rovenske u Velom Lošinju i u Nerezinama Halmac i Tržić.

I ove je godine osnovni cilj projekta podizanje svijesti javnosti o problemu otpada na morskom dnu i plažama te promicanje održivih rješenja za očuvanje morskog okoliša. Prethodne 2021. godine, 60ak sudionika na samo dvije lokacije; podmorju uvale Valdarke te luke Rovenske, prikupilo je ukupno 2tone, odnosno 10m3 različitog otpada među kojim su se isticale automobilske gume, staklene boce, dijelovi staklo-plastike, odbačene vrše, konopi i ostaci potopljenih pontona za privez brodica.

Akcija se održava u organizaciji Instituta Plavi svijet i ronilačkog centra SUBSEASON, Grada Mali Lošinj, Turističkom zajednicom Grada Malog Lošinja, Jadranka turizam te brojnim udrugama, klubovima i ostalima, s ciljem očuvanja prirodne baštine lošinjskog podmorja.

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno