Četvrtak, 30 ožujka, 2023

ECTAA traži od nadležnih da turističkoj industriji daju konkretan plan oporavka

U svom priopćenju krovna udruga europskih putničkih agencija i tour operatora (ECTAA) poziva nadležna tijela da pripreme plan za oporavak putovanja u proljetnoj / ljetnoj sezoni. Ističu da se i putnicima i industriji treba dati jasan znak kada i pod kojim uvjetima mogu planirati putovanja dok se postepeno procjepljuje stanovništo.

Iako se situacija ne razlikuje puno od one prije godinu dana, kada su bila suspendirana gotovo sva putovanja, danas u rukama držimo karte za preokret, ističu u priopćenju iz ECTAA-e. Uvode se programi cijepljenja čime se osigurava zaštita najugroženijih ljudi i ublažava opterećenje naših zdravstvenih sustava. Testiranja postaju sve učinkovitija i dovoljno su dostupna, a u turizmu se već neko vrijeme primjenjuju rigorozni zdravstveni i sigurnosni protokoli kako bi gosti bili bezbrižni i sigurni u korištenju usluga.

Kao prilog obrani oporavka, u priopćenju se navodi i informacija o nalazu Instituta Robert Koch, njemačke agencije za kontrolu i prevenciju bolesti, koji je utvrdio da su organizirana putovanja i odmori minimalno pridonijeli učestalosti COVID-19 infekcija u Njemačkoj.

Stoga je potrebno žurno definirati plan, poručuju iz ECTAA-e, koji će se temeljiti na zajedničkom pristupu donošenju preporuka i ograničenja koje će uzimati u obzir stvarne rizike, i koji će urediti komunikaciju s javnošću, ključnom čimbeniku vraćanja povjerenja putnika. On mora biti koordiniran, transparentan, fleksibilan i sveobuhvatan, a odluke o protokolima koje se odnose na testiranje, cijepljenje i kretanje moraju biti jasne i redovito ažurirane. Razradu ECTAA-inih preporuka za plan oporavka pročitajte u dokumentu Strategy for a recovery of travel and tourism koji je dostupan ovdje.

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

SourceUHPA

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno