Četvrtak, 8 lipnja, 2023

EasyJet planira samo tri zračne linije ovog svibnja i to prema Splitu

EasyJet, jedan od najznačajnijih avioprijevoznika prisutan u hrvatskim zračnim lukama, od početka svibnja planira obavljati redovan međunarodni promet na svega tri linije prema Hrvatskoj. Sve tri linije odnose se na promet prema i iz Zračne luke Split.

Iako je kompanija na početku ove godine nudila brojne međunarodne linije već od travnja prema četiri hrvatske zračne luke – Puli, Zadru, Splitu i Dubrovniku, do realizacije najavljenih letova ipak nije došlo. Kompanija je u travnju, u razdoblju od 10. do 24.04. obavila tri povratna leta na liniji Ženeva – Dubrovnik – Ženeva, no letova na ovoj liniji za svibanj nema u ponudi, piše croatianaviation.com. EasyJet planira obnoviti promet između Ženeve i Dubrovnika tek u lipnju.

Što se tiče Zračne luke Split, EasyJet je 03. travnja obnovio promet na liniji Ženeva – Split – Ženeva te će ista nastaviti prometovati i u svibnju, jednom tjedno, svake subote.

Linija Basel – Split – Basel u travnju je prometovala dva puta tjedno, četvrtkom i subotom, dok će u svibnju prometovati jednom tjedno, također subotom. Ovaj će avioprijevoznik od 01. svibnja ipak obnoviti promet na još jednoj liniji prema Splitu. Naime, od navedenog datuma uvodi se linija iz Berlina koja će također imati jedan let tjedno – subotom.

Sve ostale hrvatske zračne luke prema kojima EasyJet u normalnim okolnostima prometuje u ljetnom redu letenja u prvoj polovici svibnja neće imati redovite dolaske zrakoplova ova poznate britanske aviokompanije. Preciznije, od ukupno 42 međunarodne linije prema četiri spomenute zračne luke u prometu će od 01. svibnja biti svega 3. Na linijama su najavljeni zrakoplovi tipa A320 koji u floti ovog avioprijevoznika imaju kapacitet od 180 putnika, čime će EasyJet prema i iz splitske zračne luke sljedećeg mjeseca imati dostupno tek 1800 sjedala.

Ryanair otvorio prodaju u zimskom redu letenja

I dok EasyJet još radi na ljetnom redu letenja, Ryanair je svoj raspored prema Hrvatskoj za nadolazeću sezonu i o tome smo već pisali. Međutim, kompanija je otvorila prodaju na svojim međunarodnim linijama u zimskom redu letenja 2021./2022. godine. Zagreb je, potpuno očekivano, odredište u Hrvatskoj prema kojoj će Ryanair prometovati i sljedeće zime.

Kompanija nije mijenjala broj tjednih letova na svih 12 linija u zimskom redu letenja te on izgleda isto kao raspored najavljen od rujna. Najviše letova sljedeće zime Ryanair bi iz Zagreba trebao obavljati prema Londonu (svakodnevno), te manje tjednih operacija prema Bergamu (4), Brusselsu (3), Rimu (3), Hahnu (3), Goteborgu (3), Karlsruheu (3), Dortmundu (2), Memmingenu (2), Oslu (2), Parizu (2) i Podgorici (2).

Preostaje za vidjeti hoće li kompanija raditi određene modifikacije te uvoditi ili ukidati određene linije za sljedeću zimu, za to, naravno, ima dovoljno vremena.

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno