Ponedjeljak, 29 svibnja, 2023

EasyJet ipak neće povećati broj linija prema Hrvatskoj. Za sezonu 2022. ukida čak njih četiri

Britanski niskotarifni avioprijevoznik ukida određene sezonske linije prema Hrvatskoj, usprkos najavi da će kompanija i idućeg ljeta značajno povećati kapacitet prema hrvatskim zračnim lukama.

Svima je koji prate avioindustriju jasno da se britanski EasyJet nalazi u financijskim problemima, koji su započeli prije izbijanja globalne pandemije. Iz tog razloga kompanija će ukinuti određene sezonske linije prema Hrvatskoj, piše Croatian Aviation.

Kako je ExYu portal ranije najavio, britanski je EasyJet povukao iz prodaje čak tri linije prema Dubrovniku te jednu prema Splitu. Iz kompanije tvrde kako su iz prodaje povučene linije na kojima je kompanija bilježila najmanji interes putnika.

U prodaji više nisu linije između Lutona, Milana, Toulousea i Dubrovnika, a ukinuta je i linija između Belfasta i Splita. Kompanija nije pokrenula niz drugih linija prema Hrvatskoj u ovoj ljetnoj sezoni, opravdavši taj potez niskom potražnjom zbog globalne pandemije.

EasyJet trenutno nudi 40 međunarodnih linija prema Hrvatskoj za ljeto 2022. godine, no jasno je da će do samog početka ljetne sezone doći do operativnih promjena. Iz Hrvatske turističke zajednice ističu kako je na posljednjem sajmu u Londonu iskazana velika zainteresiranost ovog avioprijevoznika prema Hrvatskoj, koji je čak najavio pregovore s Rijekom i Osijekom o mogućnosti uspostave redovnih linija prema dvije spomenute zračne luke.

Jedno je sigurno, EasyJet polako ali sigurno gubi udio prevezenih putnika na hrvatskom tržištu, prije svega zbog novih linija Ryanaira i Wizz Aira koji također tek moraju najaviti ljetne programe za sljedeću godinu.

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno