Utorak, 26 rujna, 2023

e-Savjetovanja za cilj ima smanjenje turističkih članarina i parafiskalnih nameta

Ministarstvo turizma i sporta provodi savjetovanje sa zainteresiranom javnošću o Nacrtu prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o članarinama u turističkim zajednicama.

Zakonom se u bitnom predlaže smanjenje stopa za obračun i plaćanje članarine za 12%, omogućavanje Poreznoj upravi da rješenjem izmijeni visinu mjesečnog predujma članarine, zbog značajnog pada poduzetničke aktivnosti.

Također, namjera je urediti obračun paušalnog iznosa članarina za osobe koje pružaju ugostiteljske usluge u domaćinstvu ili na obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu, a prvi put ishode rješenje o odobrenju u tekućoj godini obzirom na to da se članarina obračunava temeljem kapaciteta iz prethodne godine prema podacima iz sustava eVisitor. Cilj izmjena i dopuna je smanjenje parafiskalnih davanja radi rasterećenja poduzetnika te time stvaranja poticajnog i konkurentnog poslovnog okruženja.

Savjetovanje je otvoreno do 28.10.2020. godine. 

Što je e-Savjetovanja?

Aplikacija e-Savjetovanja omogućuje uključivanje u otvorena javna savjetovanja u postupku donošenja zakona, drugih propisa i akata. Želite li se uključiti, pročitajte kratke upute o korištenju aplikacije.

Želite li se uključiti u otvorena savjetovanja i komentirati nacrte zakona, drugih propisa i akata, to možete učiniti u 2 jednostavna koraka:

  1. Najprije se morate registrirati odnosno otvoriti korisnički račun, bilo kao pojedinac ili organizacija/institucija.
  2. Nakon što se registrirate, prijavite se u aplikaciju koristeći svoj korisnički račun. 

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno