Četvrtak, 30 ožujka, 2023

Dvostruka pravila ili rupa u mjerama?Restoran u Sheratonu radi za sve,ne samo za hotelske goste

Najnovije mjere zatvorile su kafiće i restorane. No, čini se kako su neki ipak pronašli rupu u novim mjerama i doskočili zabrani.

Novinari Telegrama posjetili su zagrebački hotel Sheraton, nakon informacije da tamo restoran radi i to ne samo za goste hotela. Novinari su, ne govoreći da su iz medija, pitali mogu li uplatiti dnevni boravak u hotelu, u zamjenu za restoranski vaučer.

Dobili su potvrdan odgovor. Upisan je samo jedan od dvoje prisutnih novinara budući da može povesti na ručak još jednu osobu. Cijena dnevnog boravka je 150 kuna, dobiva se vaučer, a s njim se može u Sheratonov Piano bar, restoran Kralj Tomislav ili u restoran Fontana.

Vaučer su platili odmah i dobili ga u ruke. Navode da o stvarnom dnevnom smještaju nije bilo niti riječi. U restoranu ih je dočekala konobarica kojoj su dali vaučer. Na kraju ručka potom dobili su račun umanjen za iznos vaučera. Na računu je bio naveden i fiktivni broj sobe na kojoj su prijavljeni.

Uobičajena praksa u hotelima u cijelom svijetu”

Pitali smo u Sheratonu za komentar ove situacije i dobili odgovor da je dnevni boravak uobičajena praksa u hotelima u cijelom svijetu. Njihov odgovor prenosimo u cijelosti.

“Istina je da hotel nudi opciju dnevnog boravka što je uobičajena praksa u gradskim hotelima u cijelom svijetu. Gosti koji koriste tu uslugu imaju mogućnost dnevnog korištenja sobe te svih ostalih sadržaja hotela, uključujući i one restoranske. I ovim putem želim istaknuti da se hotel strogo drži postupaka i mjera u skladu s preporukama i odlukama mjerodavnih zdravstvenih institucija”, odgovorila je za DNEVNIK.hr Tihana Baždar Gašljević, voditelj odjela marketinga HUP d.d. Zagreb.

Na konkretan upit o tome može li se doći izvana i jesti u restoranu, čak i ako se ne spava u hotelu, u odgovoru je ponovljeno: “Kao što smo naveli u prethodnoj izjavi, sadržaje hotela, uključujući i one restoranske, imaju gosti hotela koji koriste uslugu dnevnog boravka ili noćenja”.

Gordan Lauc,znanstvenik, komentirao je ovaj slučaj:”Očekujem da će uskoro velik broj restorana i kafića u gradu imati ugovor s hotelima da su oni njihovi restorani i kafići i da poslužuju samo goste koji su kod njih na dnevnom boravku… I bit će sve u skladu sa zakonom i svim propisima…”

Do 21. prosinca na snazi su pooštrene epidemiološke mjere koje su, između ostaloga, zatvorile vrata kafića i restorana.

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno