Nedjelja, 24 rujna, 2023

Dvije aviokompanije odgodile prometovanje prema Hrvatskoj zbog restriktivnih mjera

Iberia i TAP Portugal odgodili su početak prometovanja na svojim linijama prema Zagrebu, izvještava croatianaviation.com. Razlog je vrlo jasan, rast putničke potražnje u ovom trenutku se ne očekuje, što je i logično s obzirom na sve restriktivne mjere i preporuke da se trenutno ne putuje u druge zemlje kako bi se suzbilo širenje globalne pandemije.

Iberia je planirala obnoviti promet prema Zagrebu na liniji iz Madrida već s prvim danom ljetnog reda letenja (28.03.), no to se ipak neće dogoditi. Svi najavljeni letovi za ožujak i travanj su otkazani, a prvi letovi na ovoj liniji sada su najavljeni od 01. svibnja. Podsjećamo, Iberia u ljetnoj sezoni 2020. zbog izbijanja pandemije nije prometovala na ovoj liniji. Linija ovog avioprijevoznika prema Dubrovniku trenutno je najavljena za 28. ožujak, odnosno, kompanija prema Dubrovniku još nije otkazivala pojedine polaske.

TAP Portugal također je odgodio početak prometovanja na liniji Lisabon – Zagreb. Linija je trebala prometovati također od prvog dana reda letenja (28.03.), no kompanija je zbog slabe potražnje odgodila početak ove linije za čak dva mjeseca! Prvi let između Lisabona i Zagreba sada je najavljen za 02. lipnja. Od spomenutog datuma letovi prema Zagrebu prometovat će tri puta tjedno, srijedom, petkom i nedjeljom.

Odgoda početka prometovanja dva poznata prijevoznika nije iznenađujuća, gotovo isto rade i brojne druge aviokompanije ne samo prema Zagrebu, već i prema obalnim hrvatskim zračnim lukama. Realnost je takva da ćemo vjerojatno ponovno samo u špici ljetne sezone imati “zadovoljavajuć” broj tjednih letova prema nizu europskih destinacija, kada se pandemija ponovno primiri i ukinu trenutne putničke restrikcije između država.

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno