Nedjelja, 26 ožujka, 2023

Dva niskotarifna avioprijevoznika otkazali letove prema Hrvatskoj

Dva poznata niskotarifna prijevoznika, njemački Eurowings i španjolski Vueling, povukli su iz prodaje dvije linije prema hrvatskim odredištima, iako su iste bile najavljene za prosinac odnosno siječanj, izvještava croatianaviation.com.

Eurowings je u studenome najavio svoj red letenja za prosinac ove godine u kojem će ponuditi nešto više letova prema hrvatskim odredištima, Zagrebu i Splitu, upravo u vrijeme blagdana.

Iako je Eurowings najavio promet i na direktnoj liniji Split – Köln, to se ipak neće dogoditi. Naime, prvotni plan kompanije bio je prometovati na ovoj liniji u razdoblju od 22. prosinca do 10. siječnja dva puta tjedno, utorkom i nedjeljom, no niska potražnja uzrokovana novim mjerama na graničnim prijelazima natjerala je kompaniju na otkazivanje planiranih operacija na ovoj liniji.

U prometu će ipak biti linije iz Dusseldorfa i Stuttgarta prema Splitu, više o tome možete pročitati OVDJE, kao i o linijama Eurowingsa prema Zagrebu.

Vueling otkazao planirane letove prema Dubrovniku

Španjolski niskotarifni avioprijevoznik objavio je krajem listopada kako će već u siječnju 2021. godine pokrenuti liniju Barcelona – Dubrovnik.

Redovni letovi na ovoj liniji bili su u prodaji dva puta tjedno, svakog četvrtka i nedjelje. I Vueling je bio prisiljen otkazati ove letove te se trenutno u Dubrovnik planira vratiti s početkom ljetnog reda letenja, u travnju sljedeće godine.

Kompanija je pokušala vrlo povoljnim cijenama motivirati određeni broj putnika na posjet Dubrovniku u siječnju, no to očito nije bilo dovoljno. Kada uzmemo u obzir sve restrikcije koje danas postoje prilikom putovanja (osobito međunarodnih), otkazivanje ovih letova je sasvim očekivan potez aviokompanije.

Dubrovnik je tako ove zime ostao bez svoje jedine najavljene redovne linije te do proljeća sljedeće godine prema i iz Dubrovnika neće biti međunarodnih letova, dok Split ostaje povezan Croatia Airlinesom za Frankfurt, Rim i Munchen, Edelweissom za Zurich, KLM-om za Amsterdamte Eurowingsom za Dusseldorf i Stuttgart.

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno