Četvrtak, 21 rujna, 2023

DUBROVNIK ZA DIGITALNE NOMADE: Europski tjedan freelancera, 16. – 25. listopada 2020.

DUBROVNIK začetnik revolucije u Hrvatskoj.

”Dubrovnik za digitalne nomade” događaj u okviru Europskog tjedna freelancera 2020. održat će se u kompleksu Lazareti od 16. do 25. listopada.

Riječ je o najvećem godišnjem događanju usmjerenom na samostalni rad i njegovo osnaživanje. Sve je u organizaciji tvrtke Saltwater i Total Croatia News uz pokroviteljstvo i suradnju Grada Dubrovnika i TZ grada Dubrovnika, u svjetlu najavljenog uvođenja viza za digitalne nomade u Hrvatskoj. Na ovom međunarodnom susretu Dubrovnik će se predstaviti kao cjelogodišnja destinacija za digitalne nomade. To će pomoći njegovom budućem pozicioniranju u ovom modernom svjetskom načinu poslovanja.

DUBROVNIK – prijave sredinom listopada

Na konferenciji u Lazaretima moći će se sudjelovati fizički, uz ograničeni broj osoba, te on line. Prijave su moguće putem web stranice organizatora (Saltwater) dok je sudjelovanje za Dubrovčane, uz prethodnu prijavu, besplatno. Prvi dio događanja, 16. i 17. listopada, uključivat će gostovanje predavača na temu digitalnih nomada. U drugom dijelu, od 18. do 25. listopada, sudionici imati priliku iskusiti pravi doživljaj rada digitalnih nomada.

Jedan od govornika u Dubrovniku bit će i Jan de Jong koji se, kao inicijator uvođenja viza za nomade u Hrvatskoj, susreo i s hrvatskim premijerom Andrejom Plankovićem. Premijer je dao podršku toj inicijativi te je započet proces kojim će Hrvatska postati druga zemlja u Europi (nakon Estonije) i peta u svijetu koja će uvesti ovu vrstu viza. To se planira za početak 2021. godine. Grad Dubrovnika prvi je aktivno podržao ideju i uključio se u promociju.

Tko su digitalni nomadi

Digitalni nomadi osobe su koje gotovo isključivo rabe digitalne tehnologije za obavljanje svog posla. Obično rade na putu i u potrazi su za destinacijama s ugodnom klimom i poželjnom kvalitetom života. U destinacijama ostaju duže, ulažu u svom novom okruženju osobno, profesionalno i financijski te postaju ambasadori svojih novih gradova.

Grad Dubrovnik u svakom pogledu ima potencijal postati prestižna i poželjna lokacija za ovu revoluciju. Kako bi se privuklo digitalne nomade potrebno je, uz atraktivnu destinaciju, ponuditi i bolje mogućnosti dugoročnog najma. Isto tako veću angažiranost lokalne zajednice te globalnu promociju, na čemu će gradska uprava strateški raditi u narednom razdoblju zajedno sa svojim partnerima. Usmjerenje Grada prema razvoju takvih diversificiranih oblika ponude znatno će doprinijeti i repozicioniranju Dubrovnika kao turističke destinacije u budućnosti.

Više podataka o konferenciji, uključujući program, govornike i ulaznice, dostupno je na: https://saltwaternomads.com/events/

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno