Subota, 25 ožujka, 2023

Dubrovnik proglašen vodećom destinacijom za krstarenja prema World Travel Awards

Nagrada za vodeću europsku destinaciju krstarenja dodijeljena je Dubrovniku u sklopu 28. izdanja World Travel Awards-a. Radi se organizaciji koja svake godine nagrađuje najbolje u industriji putovanja, turizma i ugostiteljstva, a nagrade se dodjeljuju na svjetskoj, regionalnoj i nacionalnoj razini.

Pobjednike biraju stručnjaci iz pojedinog područja, ali i korisnici koji također sudjeluju u izboru. World Travel Awards kojeg još nazivaju i Oskarom svjetske turističke industrije, cijenjena je nagrada u turističkom sektoru i globalno je prepoznata kao vrhunsko obilježje izvrsnosti u industriji.

Dubrovnik je proglašen vodećom destinacijom za kružna putovanja u europskim okvirima, gdje konkurencije ne nedostaje. Nominirani su još bili Amsterdam, Atena, Lisabon, Venecija, Kopenhagen, Oslo, Cannes, Sankt Peterburg, škotski gradovi Edinburgh i Forth, te čak tri turske destinacije: Bodrum, Izmir i Kuşadası.

Dubrovnik je ušao i u izbor za najbolju svjetsku destinaciju za kružna putovanja. Nominirano je bilo ukupno 14 destinacija sa svih kontinenata, a za najbolju je ponovno izabrana Jamajka. Osim za ovu, Dubrovnik je bio nominiran i za nagradu vodeće europske gradske destinacija na moru, gdje su se još našli Barcelona, Lisabon, Porto, Venecija i Istanbul.

Prema podacima Državnog zavoda za statistiku, u hrvatske luke u prvih devet mjeseci 2021. uplovila su 24 strana broda za kružna putovanja s ostvarena 134 kružna putovanja. Od tog broja, ostvareno je u Dubrovniku njih ukupno 111.

SourceUhpa

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno