Ponedjeljak, 29 svibnja, 2023

Dubrovnik mora hitno promijeniti smjer gospodarstva.

U 2019. godini, prihodi svih turističkih firmi u Dubrovniku bili su otprilike 3 milijarde i 400 milijuna kuna, prema riječima ekonomista Srhoja. Shodno statistici, da se zaključiti kako je Dubrovnik proživio svoje zlatno desetljeće te su Dubrovčani od turizma mogli živjeti sasvim pristojno.

Hrvatska kao turistička zemlja,  ima najveći udio turizma u BDP-u u Europi, skoro dvadeset posto, što se ove godine u krizi pokazalo kao najveća moguća mana.  Turizam kao djelatnost definitivno je najviše pogođen  i bilježi ogroman utjecaj na pad BDP-a.

Promjene su neophodne

Kako bi se gospodarstvo potaknulo na oporavak, dubrovačko vodstvo mora promijeniti strukturu i potencirati promjene, te smanjiti ovisnost općeg gospodarstva o turizmu kao primarnoj djelatnosti. Važan faktor koji će odigrati ključnu ulogu jest obrazovanje te identifikacija problematike i organizacija postojećeg resursa s ciljem poduzimanja rizika radi ostvarivanja financijskog rezultata. Dovesti kvalitetni kadar, visokoobrazovane ljude s iskustvom i spremne na poduzetničke rizike moguće je rješenje u vidu spasa gospodarstva i turizma sutra.

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno