Srijeda, 7 prosinca, 2022

DUBROVNIK: Kongresni turizam puni kapacitete u postsezoni

Za razliku od listopada prošle godine kada je Dubrovnik bio prazan, u gradu ovih dana boravi više od osam tisuća turista. Živo je i u Zračnoj luci – povezana je s četrdesetak međunarodnih destinacija. Za turiste koji stižu spreman je osmi Festival dobre hrane.

Počeli su kongresi. Veliki i mali skupovi pune kapacitete u posezoni. Zadovoljni hotelijeri, ali i sudionici, što se život pomalo vraća u normalu. Šesta Skupština sportaša Europskih olimpijskih odbora okupila je predstavnike tridesetak zemalja, prenosi Turizmoteka.hr.

– Svi žele doći u Dubrovnik, Dubrovnik je posebno atraktivan svima, to je nakon pandemije i Tokija prvi veliki skup, rekao je predsjednik HOO-a i član Izvršnog odbora EOO-a Zlatko Mateša.

Među brojnim trofejnim olimpijcima i proslavljena ruska atletičarka Jelena Isinbajeva.

– Sigurno ću se vratiti s obitelji na odmor.Obišla sam povijesnu jezgru, oduševljena sam, toliko povijesti i ljepote. Inspirativno. Predivan grad, naglasila je članica Komisije sportaša MOO-a Jelena Isinbajeva.

U gradu ovih dana boravi više od osam tisuća turista. Najviše stranih, prednjače Britanci.

– Zadovoljni s obzirom na okolnosti , dobre su najave za letove tako da mislim da možemo biti zadovoljni i očekivati optimističan nastavak sezone, poručila je direktorica TZ-a Dubrovnik Ana Hrnić.

Za sve posjetitelje spreman je Good food festival – od 7. do 10. listopada. Program je bogat i raznolik – radionice, tematske večeri, slatka ponuda, gastro ture, kušanje vina.

Tridesetak restorana nudi festivalske menije po promotivnim cijenama. Od tartufa do street fooda. I craft piva.

– Uz hranu i pivu bit će i muzika četiri dana, živa muzika. Tako da uz hranu i piće bit će dobar koncept zabave hrane i muzike, rekao je Darijo Ševelj.

– Pozivam ljude da se malo opuste i pojedu vegansku hranu, ne moraju biti vegani za probati, istaknuo je Ivan Dadić.

Festival dobre hrane – za svakoga ponešto.

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno