Srijeda, 4 listopada, 2023

Dubrovnik je jedna od najpoželjnijih destinacija Britanaca za ovu sezonu

Direktorica Predstavništva HTZ-a u Londonu, Darija Reić izvijestila je kako su Britanci vrlo zainteresirani za putovanja u ovoj godini što se može zaključiti i po velikom broju medijskih objava i emisija koje su posvećene turističkim temama, a jedne od popularnijih destinacija koje se često spominju u britanskom medijskom prostoru su Hrvatska i Dubrovnik.

Tako je britanski The Times objavio detaljnu reportažu novinara Jamesa Stewarta, koji je prikazao raznovrsnost Hrvatske kroz odabir 21 aktivnosti u 21 destinaciji širom zemlje. U objavi se ističe bogatstvo hrvatske kulturne i povijesne baštine, eno-gastronomija, prirodne ljepote te luksuzna ponuda dostojna očekivanjima i najzahtjevnijih posjetitelja. Među brojnim destinacijama i aktivnostima ističe se opis Hvara kao jedinstvenog spoja francuske rivijere i Mediteranskog blještavila, unutrašnjost Istre opisana je kao idealna destinacija za gurmane, bogatstvo netaknute prirode otoka Brača, Pašmana, Kornata i Murtera prate prekrasne fotografije, a prikazana je i hrvatska kontinentalna ponuda te još mnogo toga. 

Tu su i dvije opsežne reportaže novinarke Mary Novakovich, koja je pisala o posebnostima Dubrovnika i najboljih dubrovačkih hotela. Uz sam grad Dubrovnik, novinarka je predstavila i raznovrsnost te potencijale Dubrovačko-neretvanske županije u segmentu aktivnog turizma, pritom ističući područja od Konavla do brežuljaka iznad Dubrovnika, a koja su prikazana kao idealna za siguran boravak u dosluhu s netaknutom prirodom. Uz detaljan osvrt na destinacije i sadržaje, drugi članak Novakovich ističe raskoš i eleganciju dubrovačkih hotela, kao i ukupnu luksuznu ponudu koja je dodatno diversificirana vilama, kvalitetnim apartmanima i B&B smještajem, što Dubrovnik čini dostupnim svakom posjetitelju. 

Više pročitajte ovdje.

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

SourceUHPA

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno