Petak, 22 rujna, 2023

Dubrovačko-neretvanska županija pod novim mjerama

Nova mjera ograničila je broj osoba na vjenčanjima najjužnije hrvatske županije, i to od 01.09. Mjera će trajati 14 dana,. Što se tiče privatnih zabava i proslava, mogu se organiziratiu samo u krugu obitelji s najviše 20 članova, dok za komemoracije i sprovode vrijedi ista epidemiološka mjera kao i za vjenčanja.

Ako se društvena okupljanja (manifestacije, mise, izložbe i drugo) organiziraju, onda to mora biti uz obvezno pridržavanje svih propisanih epidemioloških mjera u zatvorenom prostoru te obvezno nošenje maski za lice i održavanje fizičke distance od dva metra. Broj sudionika ograničava se na najviše 100 osoba te se pravilo fizičke udaljenosti ne mora primjenjivati između članova istoga kućanstva ili osoba koje su uobičajeno u bliskom kontaktu (najviše 5 osoba).

ODGOVORNOST NA ORGANIZATORIMA

Odgovornost za provođenje epidemioloških mjera u svezi javnih događanja i ugostiteljskih zbivanja je na organizatorima društvenih okupljanja i vlasnici ugostiteljskih objekata te su isti dužni obavljati pojačani nadzor pridržavanja epidemioloških mjera.

Marijan Dadić, direktor Pogrebnog poduzeća Boninovo, rekao nam je da sprovode od početka epidemije provode po svim mjerama, pa i kad su to bile samo preporuke.

– Na sprovodima smije biti samo 50 osoba i na sućutima ne smije biti bliskog kontakta. Cijelo vrijeme smo to provodili i sugerirali strankama tihe sprovode, koji podrazumijevaju obavljanje sprovoda samo uz članove obitelji i da se osmrtnice lijepe nakon sprovoda, te da se obavijest na našim stranicama stavlja nakon sprovoda – pojasnio je Dadić.

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno