Subota, 25 ožujka, 2023

Dubrovački gradonačelnik uputit će zahtjev za poništenje koncesije Marine Frapa

Na Facebook profilu gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković reagirao je na priopćenje vlasnika Marine Frapa u Gružu, Franje Pašalića:

Sto puta izrečena laž gospodine Pašaliću, nije i neće postati istina.

1. Upravni odjel za izdavanje i provedbu dokumenata prostornog uređenja i gradnje izdao je zakonitu građevinsku dozvolu, a što je potvrdilo i Ministarstvo graditeljstva Republike Hrvatske.

2. Vi ste, prilikom gradnje Vaše marine izašli iz koncesijskog područja, a o čemu će Grad Dubrovnik obavijestiti davatelja koncesije i tražiti reviziju Vaše dokumentacije.

3. Produljenje roka za ispunjenje koncesijskog ugovora dobili ste upravo zbog rekonstrukcije Lapadske obale. U svojem dopisu resornom ministarstvu, iz prosinca, 2019. godine istaknuli ste kako niste u mogućnosti dobiti uporabnu dozvolu za bazen B, ističući kako navedeno nije moguće dok se ne rekonstruira Lapadska obala, a što je potpuna neistina te Vam je temeljem navedenih neistinitih tvrdnji produžen rok za ishođenje uporabne dozvole i to za ukupno 6 godina od početka gradnje.

Stoga će Grad Dubrovnik u ponedjeljak uputiti zahtjev za poništenjem odluke Vlade, a obzirom na to da ste obmanuli Vladu Republike Hrvatske lažnim tvrdnjama za isto ćemo podnijeti odgovarajuću prijavu nadležnim tijelima, piše Turizmoteka.

Nadalje, budući niste ispunili koncesijski ugovor zatražit ćemo poništenje Vaše koncesije.

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno