Srijeda, 4 listopada, 2023

Dubai otvoren za turiste i dalje, bez obzira na povećan broj zaraženih

DUBAI je posljednjih nekoliko tjedana bio jedna od najvećih atrakcija za turiste iz Europe, kojima su već dozlogrdili višemjesečni lockdown i hladne zimske temperature.

Kako se više desetaka tisuća posjetitelja slilo na gradske ulice Dubaija, počele su i rasti brojke novozaraženih – unatoč mjerama predostrožnosti kojima su vlasti htjele spriječiti širenje covid-19.

Iako je sve više oboljelih, slavne osobe i influenceri i dalje na društvenim mrežama prikazuju Dubai kao sunčani raj za vrijeme zimskog razdoblja u kojem se čovjek osjeća slobodno; što je pak izazvalo ogorčenje i kritike među britanskim državljanima kojima je rečeno kako je bolje ostati doma i ne putovati.

“U Europi su svi zaključani kod kuće, hladno je i sivo. Dubai je jedino mjesto u koje možete putovati, pa svi idu tamo. Sunčano je, možete izaći u restorane. Naravno da to razbjesni one koji moraju ostati kod kuće dok drugi ljudi uživaju u životu”, rekla je Dankinja Emma Mathilde, koja je posljednjih mjeseci često posjećivala Dubai.

Veliki porast novozaraženih

Prošlog mjeseca je u Ujedinjenim Arapskim Emiratima (UAE) zabilježeno 80.000 novih slučajeva covida-19, čime je ukupna brojka evidentiranih infekcija prešla 290.000. Krajem siječnja znalo je biti skoro 4000 novih zaraza dnevno zbog čega su bolnice počele biti opterećene.

U UAE-u je posljednjih par dana bilo oko 3200 novozaraženih dnevno i oko 12 novih smrtnih slučajeva.

Sourceindex.hr

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno