Ponedjeljak, 25 rujna, 2023

Dubai bye, bye! Ukinuti letovi Dubai-Zagreb

Dubai – Zagreb zračna linija odlazi nakon 6 godina redovnog prometovanja. FlyDubai otkazao sve letove prema Zagrebu.

Dubai nema više direktnu vezu sa Zagrebom

Isto je nedavno učinio i Emirates. Za 2021. godinu neće biti gostiju koji bi inače direktnom linijom posjetili Zagreb i Hrvatsku preko ove aviokompanije.

Koliko je skeptičnost bila ispravna, govori ova vijest. Naime, otkazivanjem Emirates letova ostala je nada da će se u zimskom periodu Zagreb moći osloniti na FlyDubai. Nažalost, pokazalo se da nada ipak umire. Iako su se letovi mogli rezervirati doslovno do prije jedan dan, realizacija ipak neće biti moguća.

Emirates ljeti, FlyDubai zimi

Emirates je prema Zagrebu letio u ljetnom periodu, dok je zimi za to bio zadužen FlyDubai. Takav smo raspored imali najavljen i za ovu godinu.

Listopad, studeni i prosinac ostali su bez gostiju iz Dubai aviokompanije. U prodaji su ostale karte za letove u siječnju veljači i ožujku. No, pitanje je koliko će zapravo ljudi biti spremno riskirati kupnjom istih. Vjerojatnost da će spomenuti mjeseci imati letove FlyDubai-a sada je jako mala. S obzirom na činjenicu da je Emirates potpuno otkazao liniju Dubai-Zagreb za cijelu 2021., pitanje je hoće li druga kompanija svoje letove zapravo realizirati.

Kako sada stvari stoje, neće – no, ima još vremena da se ova kompanija predomisli. Niskotarifni avioprijevoznik FlyDubai nema najavljenu liniju za predstojeće mjesece, no ima šansu uvrstiti Zagreb na svoju listu. Linija Dubai – Zagreb, podsjetimo se, redovno je prometovala na ovoj relaciji od 2014. Nju je i pokrenuo upravo spomenuti avioprijevoznik.

FlyDubai

U sprnju 2008. je Vlada Dubaija osnovala kompaniju. Iako flydubai nije dio Emirates grupacije, u svojim počecima su dobijali potporu od tog najvećeg zračnog prijevoznika Bliskog Istoka. Prvu narudžbu zrakoplova su potpisali s Boeingom14.

Uz rastuću potražnju i sve širu mrežu, FlyDubai je svojoj mreži dodao niz novih odredišta. Nakon što su već otvorili rute preko Afrike, Europe, Srednje Azije, GCC-a, Bliskog Istoka, Indijskog potkontinenta i Jugoistočne Azije, cilj je nastaviti širiti mrežu. Također putovanje učiniti što učinkovitijim, redovitijim letovi i izravnijim rutama. Ovako je FlyDubai nedavno naveo na svojim stranicama. Čini se da COVID-19 doista putuje zrakom. 

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno