Nedjelja, 26 ožujka, 2023

Država je ugostiteljima prva priskočila u pomoć

Prosvjed ugostitelja zbog mjera koje su donesene zbog epidemije koronavirusa komentirala je i nova ministrica Nikolina Brnjac.

Ministrica je naglasila da se o ugostiteljima vodilo računa i prije, te da se o svemu misli, no svakao je prioritet kako produžiti odnosno osigurati daljnje funkcioniranje sezone. Sastanci se stalno održavaju, o svemu se pomno raspravlja te je jedna rasprava već održana na temu ugostitelja i njihovih mjera

“Država je prvo uskočila u pomoć upravo ugostiteljima i moramo voditi računa o opstojnosti i očuvanju radnih mjesta”, ponovila je ministrica.

Što se tiče situacije s tretiranjem Hrvatske u emitivnim zemljama, Brnjac nas uvjerava da svi u Vladi rade na tome da se našoj zemlji pristupa po županijama. Važno je da se sezona nastavi i u rujnu. Stoga sve kampanje i idu u tom smjeru. Podsjetila je kako će kroz instrument za oporavak i otpornost smjernice navoditi što će biti prihvatljivo, a što ne, koja će sredstva biti bespovratna, a koja kroz oblike zajmova. “Najveći dio sredstava će biti i iz tog izvora. To nam je sada primarno i u fokusu”, naglasila je.

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno