Četvrtak, 8 lipnja, 2023

Dražen Oreščanin: ”Jedino mi i Albanija nismo dobili ništa za obeštećenje putničkih agencija, prijevoznika i event industrije!”

Brojevi su pali, a iz Glasa poduzetnika će nastaviti sa svojim zahtjevima, rekao je Dražen Oreščanin iz udruge.

Kaže da UGP priprema ustavnu tužbu. U tužbi želi sudjelovati preko 150 članova, a odabrat će njih pet do sedam iz djelatnosti koje su bile najviše ugrožene. “Tužba će se odnositi na diskriminaciju, zbog toga što su određene djelatnosti bile diskriminirane”, rekao je. Tužbu će pripremiti do kraja lipnja, piše N1.

“Neće se čarobnim štapićem djelatnostima koje su ugrožene sav promet vratiti. Za njih bi još neko vrijeme trebalo omogućiti mjeru minimalne plaće”, istaknuo je i dodao da će za putničke agencije, povremeni prijevoz i event industriju tražiti da dobijju obeštećenje, koje su sve europske države osigurale za najpogođenije djelatnosti. “Jedino mi i Albanija nismo ništa dobili.”

Radna snaga u ugostiteljstvu bit će sve veći problem, ističe. “U ugostiteljstvu radi 20.000 ljudi manje. Kad krene sezona pitanje je koliko će se naći kvalificirane radne snage da se pokriju potrebe”, poručio je Oreščanin.

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno