Utorak, 30 svibnja, 2023

Drastičan pad talijanskog turizma

Posebno veliki pad dolazaka stranih gostiju bilježe veliki gradovi i općine na obalama Sredozemlja, za čak 96 posto samo u travnju u usporedbi s istim prošlogodišnjim razdobljemPiše: Novac.hr/HinaObjavljeno: 30. prosinac 2020. 15:17

Pandemija koronavirusa teško je pogodila talijanski turistički sektor, izazvavši drastičan pad broja stranih posjetitelja u 2020. godini, pokazuju podaci statističkog ureda.

U razdoblju od siječnja do rujna tu je mediteransku zemlju zbog pandemije posjetilo 69 posto manje stranih gostiju nego lani, što je prouzročilo “duboki šok” u turističkom sektoru, objavio je Istat u utorak.

Pao je i broj domaćih gostiju u ljetnom razdoblju.

Među stranim turistima koji su uspjeli doći u Italiju prednjačili su Nijemci, s udjelom od 47 posto u ukupnom broju stranih gostiju. Turista iz Sjedinjenih Država pak gotovo da i nije bilo.

Posebno veliki pad dolazaka stranih gostiju bilježe veliki gradovi i općine na obalama Sredozemlja, za čak 96 posto samo u travnju u usporedbi s istim prošlogodišnjim razdobljem.

Planinske regije bile su na najmanjem gubitku, premda su i one bile teško pogođene u travnju, u vrijeme strogog lockdowna. Ljetni turizam u talijanskim planinama smanjen je samo devet posto.

Italija je proljetos nametnula strogo zaključavanje, onemogućivši putovanja, koja su ponovo oživjela tek tijekom ljeta, s postupnim ublažavanjem strogih ograničenja kretanja.

Italija je među europskim zemljama koje je koronakriza najteže pogodila. S oko 60 milijuna stanovnika, zabilježila je ukupno više od dva milijuna slučajeva zaraze koronavirusom i više od 72 tisuće smrtnih slučajeva povezanih s covidom-19, podsjeća dpa.

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno