Ponedjeljak, 25 rujna, 2023

Dosta smještajnih jedinica će odustati ovu sezonu jer pristojbe idu, a gostiju nema

Nakon službenog predstavljanja nacionalne oznake sigurnosti Safe Stay In Croatia, koja se dodjeljuje u turizmu i ugostiteljstvu, počela je i široka akcija dijeljenja službenih oznaka. Iako se koronakrizi još ne vidi kraj, odaziv iznajmljivača i svih ostalih u sektoru iznimno je velik.

Slikoviti Sutivan na Braču živi isključivo od turizma, a gotovo svi su mještani iznajmljivači.

– U ured ne dolaze, ali nas svakodnevno zovu po pitanju oznake Safe Stay i mogu reći da je interes jako velik. Naša su uputstva da se prijave na stranicu Safe Stay i onoga trenutka kada dobiju odobrenje njihove naljepnice ih čekaju kod nas u uredu, govori Tončica Tonšić, direktorica TZ-a Sutivan.

Isto vrijedi i za hotelijere, hostele, putničke agencije, marine, restorane i barove.

– Ovo će nam samo pomoći da budemo vidljiviji i da nas gosti prepoznaju kao sigurnu destinaciju i da požele doći baš u Hrvatsku i baš u Split, govori Alijana Vukšić, direktorica TZ-a Split.

A u Splitsko-dalmatinskoj županiji čak je 190 tisuća kreveta u privatnom smještaju. Bilo bi ih i više da nema pandemije. Prema podacima Županijske gospodarske komore, samo tijekom zime smanjen je broj za 11 posto.

– Dosta smještajnih jedinica će odustati i ovu sezonu jer mislim pristojbe idu, a gostiju nema. Međutim, na taj naći će se nekako iskristalizirati naše tržište. Doista se iznajmljivalo svega i svačega na svim mogućim mjestima. Sada će to biti jedan iskorak i preživjet će samo najbolji, ističe Barbara Marković, dopredsjednica Hrvatske udruge obiteljskog smještaja.

Opstat će samo kvalitetan smještaj, s tri i više zvjezdica. A tako je i s hotelima, radit će samo oni najbolji pa iako gostiju još nema, oznaka Safe Stay već je našla svoje mjesto na splitskim recepcijama.

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno