Srijeda, 22 ožujka, 2023

”DOSTA diskriminaciji i neadekvatnim mjerama”, poručilo je jučer preko 5000 prosvjednika

Prema podacima Udruge Glas poduzetnika na prosvjedu “Veliki krik poduzetnika” sudjelovalo je više od 5.000 ljudi. Svi oni su, poručuje UGP, rekli dosta diskriminatornim odlukama i neadekvatnim ekonomskim mjerama.

“Danas se na Trgu bana Josipa Jelačića održala velika akcija udruge Glas poduzetnika na kojoj je sudjelovalo preko pet tisuća ljudi koji su se pridržavali svih propisanih epidemioloških mjera. Drago nam je da je sve prošlo u najboljem redu. Trudili smo i upozoravali smo sve one koji su nas došli podržati da se pridržavaju epidemioloških mjera” – ističe Udruga Glas poduzetnika u objavi za medije.

Ističu nadalje kako akcija nije bila usmjerena protiv epidemioloških mjera, nego su željeli pokazati da su građani nezadovoljni ekonomskim mjerama koje nisu adekvatne. Naime, mjere za očuvanje radnog mjesta od 4.000 kuna su namijenjene zaposlenicima. One nisu mjera pomoći za poduzetnike. Radi se o plaći koja je manja od prosječne hrvatske plaće, te pozivaju sve dužnosnike i ministre da smanje svoje plaće na 4.000 kuna. Na taj način, oni koji govore da su mjere dovoljne, mogu iz prve ruke pokazati je li doista tako.

“Naši zahtjevi su jasni, želimo kvalitetne ekonomske mjere i plan kako će Vlada Republike Hrvatske pomoći hrvatskom gospodarstvu. Tražimo obeštećenja za sve poduzetnike i obrtnike koji su zatvoreni! Smatramo da je krajnje vrijeme da se razmišlja i o djelatnostima koje su zatvorene gotovo cijelu godinu. Event industrija, putničke agencije i povremeni prijevoz putnika bilježe ogromne gubitke, a pomoći za njih nema. Ovo nije bio prosvjed samo za ugostitelje, već za sve poduzetnike i obrtnike koji su već previše izgubili. Jasno i glasno smo poručili da je dosta diskriminatornih mjera i da Vlada RH mora početi raditi svoj posao.”

Na streamingu Facebook grupe Glas poduzetnika izjavu je dalo stotine poduzetnika, obrtnika, zaposlenika i građana koji su izrazili svoje nezadovoljstvo ekonomskim mjerama i odlukama.

“Mi poduzetnici jesmo poslodavci, a Vlada Republike Hrvatske i Ministarstvo gospodarstva su naši zaposlenici. Poduzetnici privređuju, stvaraju i plaćaju plaće radnika, a to su između ostalog i zaposlenici ministarstva te ministar gospodarstva. Mi nismo zadovoljni s vašim radom i mi imamo pravo reći da nismo zadovoljni, jer mi plaćamo vaše plaće. Morate shvatiti da ste vi naši zaposlenici, ako mi nešto tražimo, vi to morate ispuniti. Tako funkcionira demokracija” – rekla je Natalia Zielinska, voditeljica regionalnog ureda UGP-a u Ogulinu.

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno