Ponedjeljak, 25 rujna, 2023

Domino’s donira 5 kuna od svake pizze zagrebačkoj Klinici za dječje bolesti u Klaićevoj

IZVOR: novac.jutarnji.hr

Domino’s Pizza od srpnja u Hrvatskoj

Tvrtka Domino’s Pizza osnovana je 1960. godine i svjetski je lider u dostavi pizza. Ima više od 17 000 poslovnica u više od 90 zemalja, te prodaje oko 3 milijuna pizza dnevno. Svoju prvu poslovnicu u Hrvatskoj otvorila je u srpnju u Zagrebu, u Ulici kneza Mislava 1.

– Jako smo uzbuđeni što smo ovaj globalni brend doveli u Hrvatsku. Ovakav događaj obično proslavljamo velikom zabavom dobrodošlice u našoj poslovnici – dodaje Mihael Sviben koji je sa australskim partnerom zadužen za vođenje tržišta. S obzirom na trenutnu situaciju oko Covida-19 te činjenice da su snažan potres i jaka kiša uzrokovali dodatne štete (između ostaloga i poplave) na mnogim mjestima u Zagrebu, tim iz Domino’s Pizza odlučio je zauzeti drugačiji pristup kada je u pitanju promoviranje tvrtke u Hrvatskoj.

– Iako smo svjetski lider u dostavi pizza, naše se poslovanje ne odnosi samo na to. Srž naših uvjerenja je vratiti zajednici i pomoći ondje gdje možemo. Stoga smo odlučili donirati 5 kuna od svake pizze koju prodamo između 19. i 26. rujna Klinici za dječje bolesti u Klaićevoj – pojašnjava Nils David Gornall, koji je cijeli svoj radni vijek proveo u Domino’s Pizzi te upravlja sa 23 restorana tog lanca u Australiji.

– Naša je bolnica pretrpjela ogromnu štetu od potresa, a kasnije je bila pogođena poplavom zbog jakih kiša. Uništen je velik dio naših zgrada i opreme, ali unatoč svemu, našim malim pacijentima nastojimo pružiti vrhunsku zdravstvenu zaštitu.

U takvim okolnostima svaka pomoć nam je od velike važnosti te bih se u ime zaposlenika i u osobno ime zahvalio Domino´s Pizza na velikom srcu i socijalnoj osjetljivosti – kaže prof. dr. sc. Goran Roić, dr. med., ravnatelj bolnice.

Svi možemo pomoći donacijama

Dječja bolnica u Klaićevoj svake godine izvrši više od milijun medicinskih postupaka na djeci i adolescentima. Njihova je filozofija rada liječenje djeteta, a ne liječenje bolesti, tako da je dobrobit djeteta najveći prioritet. Bolnica pokriva većinu pedijatrijskih specijalnosti i nastoji biti prava dječja bolnica koja će svakom djetetu izvući osmijeh na lice. Ukoliko želite donirati novčani iznos to možete učiniti ovdje.

– Moj tim i ja izuzetno smo uzbuđeni zbog ove suradnje i nadamo se velikoj donaciji bolnici.

Nema ništa bolje od toga da svi zajedno jedemo pizzu u dobrotvorne svrhe! – zaključuje Nils Gornall.

Na meniju Domino’sa nalazi se 18 vrsti pizza koje su, kaže Sviben, prilagodili i hrvatskom tržištu. Primjerice, imaju za Hrvatsku klasične pizze poput Slavonske ili Capricciose, ali i one karakteristične za Domino’s, poput pizze s BBQ umakom umjesto umaka od rajčice. Dostupne su u tri veličine, classic od 25 centimetara, large od 29 centimetara, te grande od 34 centimetara. Cijene kreću od 35 kuna za Margheritu u classic veličini, pa sve do premium pizza poput Cheeseburger pizze koja u grande veličini stoji 75 kuna.

Domino’s je američki multinacionalni lanac pizza restorana sa sjedištem u Ann Arboru, Michigan. Sve je počelo 1960. godine kada su Tom Monaghan i njegov brat James preuzeli pizzeriju DomiNick’s. Braća su pritom posudili 900 dolara kako bi platili trgovinu, a za dostavu su koristili svoju Volkswagen Bubu. Ime Domino’s službeno su registrirali 1965. godine nakon što su otvorili i treću pizzeriju te se proširili diljem svijeta

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno