Srijeda, 29 ožujka, 2023

Dočeke Nove godine u ovom trenutku nije dozvoljeno organizirati, poručuju iz udruženja hotelijera

Na sastanku s ministricom Brnjac našli su se predstavnici različitih segmenata turizma, uključujući sindikalce.

Nakon što je ministar Davor Božinović jutros ostao zatečen najavama hotela koji organiziraju dočeke Nove godine, da to u 2020. mogu zaboraviti poručili su im kasnije i iz same struke te iz sindikata.

“U ovom trenutku nam je svima cilj da ostanemo zdravi i da ovo malo godine koja je bila izuzetno teška pokušamo ostati sabrani. kako bi svi zajedni krenuli u pripremu poslovanja u sljedećoj godini, apeliram na kolege hotelijere da doista vrlo ozbiljno se pridržavaju svih mjera stožera i da ih ne pokušavaju tumačiti onako kako bi njima odgovaralo. Na žalost situacija nam ne odgovara, no dočeke Nove godine u ovom trenutku nije dozvoljeno organizirati”, jasno je poručila Josipa Jutt Ferlan, predsjednica udruženja hotelijera Hrvatske gospodarske komore, nakon sastanka Savjeta za oporavak turizma kojeg je neki dan osnovala ministrica Nikolina Brnjac.

Na sastanku s ministricom koji još traje danas se nalaze predstavnici različitih segmenata turizma, uključujući sindikalce.

“Sastanak je bio dobar kao i teme  kojima smo se bavili i zadovoljno smo. Naš je cilj da Vlada najkasnije do Božića obznani hoće li nastaviti s mjerama pomoći i nakon Nove godine, odnosno najranije do Uskrsa 2021. da bez većih problema dočekamo sljedeću sezonu. Također, cilj nam je da novu sezonu dočekamo zdravi, a organiziranje proslava u hotelima ne bi ugrožavalo samo goste nego i zaposlenike koji bi bili izloženi potencijalnoj zarazi,” kazao je Eduard Andrić, predsjednik Sindikata turizma Hrvatske.

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno