Srijeda, 7 prosinca, 2022

Dnevno na Kvarneru posljednjih dana boravi oko 20 tisuća gostiju, ističu iz njihove Turističke zajednice

Na području Primorsko-goranske županije u prvih pet mjeseci ove godine ostvareno je više od 600 tisuća noćenja, što je za 30 posto više u odnosu na isto razdoblje 2020. godine, podatci su Turističke zajednice Kvarnera.  No, to je ujedno na razini 40 posto noćenja ostvarenih u prvih pet mjeseci pretpandemijske i rekordne 2019. godine.

U prvih pet mjeseci ove godine najviše su noćenja na području Primorsko-goranske županije ostvarili domaći gosti, 234 tisuće, a slijede gosti iz Njemačke s više od 26,5 tisuća te iz Slovenije sa 66 tisuća noćenja.

Najposjećenije destinacije su bile otok Krk, Opatijska rivijera i cresko-lošinjski otoci.

Od siječnja do svibnja je najviše noćenja ostvareno u obiteljskom smještaju (216 tisuća), hotelima (157 tisuća) i kampovima (126,5 noćenja). 

Direktorica TZ Kvarnera Irena Peršić Živadinov ističe da se ostvaruje stabilan i osjetniji rast noćenja u svibnju, s postupnim smirivanjem epidemiološke situacije te popuštanjem epidemioloških mjera u mnogim europskim zemljama, piše Glas Istre.

Po podatcima koje iznosi, u prvom tjednu svibnja ostvareno je oko 36 tisuća noćenja, a u zadnjem tjednu tog mjeseca čak 120 tisuća. 

“Dnevno na Kvarneru posljednjih dana boravi oko 20 tisuća gostiju, a jako nas veseli da su nam se vjerni gosti iz Njemačke vratili u velikom broju i u svibnju drže prvo mjesto po broju ostvarenih noćenja, sa 104 tisuće noćenja, što je udjel od 36 posto svih noćenja”, navela je Peršić Živadinov.

Ističe i kako je od početka godine odrađen niz virtualnih prezentacija i predstavljanja, pri čemu su predstavnici touroperatora, agenti ili predstavnici medija potvrdili da gosti žele i imaju potrebu putovati. Zato Turistička zajednica Kvarnera i tijekom lipnja nastavlja s predstavljanjem regije kroz prezentacije i kampanje oglašavanja, naglasila je. 

“Zahvaljujući i EU digitalnim covid potvrdama te sve većoj procijepljenosti stanovništa EU, vjerujemo da će se kretanje između država, posebice na razini EU, uvelike olakšati i potaknuti goste na toliko željena putovanja i odmor”, rekla je Peršić Živadinov. 

Dodaje kako se u suradnji sa županijskim Nastavnim zavodom za javno zdravstvo i domom zdravlja nastavlja organizirati lokacije za testiranje na covid-19, uskoro počinju djelovati dodatne turističke ambulante u kojima će se gosti također moći testiraati, a i brojni smještajni objekti – hoteli i kampovi – provode testiranja na covid-19 za svoje goste, i to na licu mjesta. Na taj način se trudimo gostima osigurati bezbrižan i siguran boravak na Kvarneru, rekla je, zaključujući da gosti uvijek traže kvalitetu, uz osjećaj zaštićenosti i sigurnosti u destinaciji, na svim razinama. 

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno