Utorak, 31 siječnja, 2023

Direktor TZ-a Poreč:”Poreč ove godine možda neće moći primiti sve turiste koji bi željeli doći u naš grad”

U Poreču je jučer boravilo oko dvije tisuće turista, ali već danas bi ta brojka, dolaskom sudionika Europskog prvenstva u karateu koje se ovog tjedna održava u dvorani Žatika, mogla biti puno veća, prenosi Glas Istre.

Direktor porečke Turističke zajednice Nenad Velenik nada se da će upravo ovaj tjedan obilježiti početak rasta dolazaka turista, odnosno da će od danas početi rast broja turističkih noćenja u drugom najvećem istarskom gradu. Zasad se procjenjuje da će u Poreč na Europsko prvenstvo u karateu doći oko dvije tisuće natjecatelja, trenera i službenih osoba, a u narednim danima očekuje se sve veći dolazak stranih turista zbog sve bolje epidemiološke slike kako u Istri, tako i u cijeloj Hrvatskoj.

“U ovom trenutku u Poreču ima najviše domaćih gostiju, pa Nijemaca, Slovenaca i Austrijanaca te očekujemo da će njihov broj u narednim tjednima rasti. Nažalost, dosta loša epidemiološka slika zbog koje smo svrstani u područje visokog rizika onemogućila je bolje rezultate”, kaže Velenik napominjući da je za rast broja turista u predstojećem razdoblju ključno da zemlje poput Njemačke i Austrije Istru iz zone velikog rizika smjeste u zonu rizika. To bi značilo lakši prelazak granice, ali i lakši povratak turista u svoje domove jer više ne bi bili obvezni provesti deset dana u karanteni.

“To je ključna pretpostavka za uspjeh turističke sezone ne samo u Istri već i u cijeloj Hrvatskoj. Očekujem da će se to i dogoditi, a razlog za optimizam daju mi i najave održavanja nekih događaja koji su ključni za uspjeh naše sezone poput Vinistre. Održavanje Vinistre, pa i Europskog prvenstva u karateu je znak da se stvari polako vraćaju u normalu, a to je slika koju želimo poslati u nama turistički najvažnije zemlje. U ovoj nam situaciji jako nedostaje taj turizam doživljaja, jer manifestacije poput Vinistre stvaraju dodanu vrijednost naše ponude i privlače turiste”, kaže direktor porečkog TZ-a.

“Činjenica je da su se ljudi zaželjeli putovanja i to se osjeti na bookingu. Zbog te sam činjenice dosta optimističan za ovu sezonu pa bih čak rekao i da Poreč ovo ljeto neće moći primiti sve turiste koji će biti zainteresirani za dolazak u naš grad”, optimistično zaključuje direktor Turističke zajednice Poreča Nenad Velenik.

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno