Subota, 1 travnja, 2023

Direktna linija između Zagreb i Priština prometovat će tri puta tjedno

MyWings, kosovski touroperator koji ima blisku suradnju s hrvatskom privatnom aviokompanijom, Trade Airom, od sredine prosinca ove godine uvodi redovnu liniju između Prištine i Zagreba!

U ovaj je projekt uključena i hrvatska nacionalna aviokompanija, Croatia Airlines, čiji će zrakoplovi u početku prometovati na navedenoj liniji. Naime, u razdoblju od prosinca ove do ožujka sljedeće godine na liniji će prometovati DashQ400 Croatia Airlinesa, a od ljetnog reda letenja ove će zrakoplove zamijeniti zrakoplov tipa A319, piše Croatian Aviation.

Ono što je važno jest code-share kojim će Croatia Airlines na ovoj liniji u svojoj prodaji nuditi određeni broj sjedala, pa će putnici iz odnosno prema Prištini preko Zagreba moći nastaviti putovanje prema drugim odredištima u Europi, poput Amsterdama, Pariza, Beča, Kopenhagena, Munchena, Londona i Dublina.

Linija je najavljena tri puta tjedno, ponedjeljkom, srijedom i subotom, a na njoj će do ožujka prometovati zrakoplovi Croatia Airlinesa tipa DashQ400 kapaciteta 76 sjedala. Od kraja ožujka sljedeće godine Trade Air će zamijeniti Croatia Airlines na ovoj liniji sa zrakoplovom tipa A319, a hrvatski će nacionalni avioprijevoznik zadržati code-share ugovor i nakon promjene tipa zrakoplova.

Linije između Prištine i Zagreba nije bilo dulji niz godina, posljednji put je na njoj prometovala hrvatska nacionalna aviokompanija, no uspjeh i opstanak rute ovog puta ne bi trebao biti upitan, osobito kada će se distribucija i prodaja aviokarata vršiti od strane Croatia Airlinesa i MyWingsa.

Prvi let je najavljen za ponedjeljak, 13. prosinca 2021. Karte su već u prodaji na službenoj stranici MyWingsa, a u vrlo kratkom roku bit će u prodaji i na web stranici Croatia Airlinesa.

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno