Utorak, 29 studenoga, 2022

Dio smještajnih objekata u Dubrovniku zatvoren, a traži se krevet više. Je li se Grad turistima otvorio prekasno?

Najslabiji smo na Jadranu po porastu turističkog prometa, a svuda po Gradu traži se ležaj više. Otvoreni hoteli od popunjenosti pucaju po šavovima, a manjka im radne snage koja je još o Uskrsu iz dubrovačke čamotinje preselila ili u auto-destinaciju Istru ili dalje u EU. Do jučer se govorilo da je odzvonilo apartmanima u garažama bez prozora, a sad odonud hrpimice izlaze backpackeri. Smještaj se svijećom traži, pa je tako jedan dubrovački iznajmljivač zbog ogromnog interesa turista požurio s uređenjem interijera i oglasio ponudu na booking.comu. Boja na zidovima još se nije ni osušila, a sobe je već napunio turistima.

Neočekivano brz oporavak turizma iznenadio je i neke hotelijere koji su, računajući valjda da će korona potopiti i ovu turističku sezonu, odlučili prespavati ljeto, piše Dubrovački vjesnik. Kalkulacije im se nisu baš isplatile, makar nitko ne želi priznati krivu procjenu managementa. Iako podaci platforme eVisitor potvrđuju kako prema vrsti smještaja u srpnju hoteli bili gotovo izjednačeni s privatnim smještajem (prvi bilježe 49 538 dolazaka i 177 408 noćenja, a drugi 51 127 dolazaka i 190 241 noćenja), neki su gostima ostali nedostupni. Među takvima je i jedan kompleks s Elafita koji ima obrazloženje za ‘ljetni san’:

”Naš hotel TUI BLUE KALAMOTA ISLAND, sukladno poslovnoj strategiji grupacije i želji da gostima ponudimo još kvalitetniju i potpuniju uslugu trenutno ne radi, jer su u tijeku potrebne aktivnosti pripreme za narednu sezonu u kojoj ćemo dodatno podići razinu usluge, nudeći našim pretežno stranim gostima, kvalitetu koju od otočne destinacije i smještaja s pravom očekuju, uvažavajući sve potrebne specifičnosti kao i lokalnu zajednicu. Ipak, koristimo priliku naglasiti da naša Vila Rose i nadalje radi te je redovno destinacija prvog izbora svadbenih svečanosti brojnih mladenaca i gostiju iz cijelog svijeta kojima s veseljem stojimo na raspolaganju”, kaže Nataša Cesarec Salopek iz agencije koja zastupa vlasnike Hotela Koločep.

Lokoti do daljnjeg ostaju i na vratima perjanice cavtatskih hotela. Vlasnici iz grupacije Remisens već su zaradili žestoke kritike domaćih zbog zapuštene okućnice hotela Albatros, obrasle korovom i uvelim dekorativnim biljem, no pomaka nema:

” U ovom trenutku zbog još uvijek neizvjesne situacije s pandemijom COVID-19, ne možemo precizirati datume otvaranja postojećeg hotela Albatros kao niti početka izgradnje novog objekta, ali neovisno o tome provodimo sve aktivnosti u dijelu pripreme investicije za početak izgradnje. Dogradnja današnjeg hotela Albatros iznositi će oko 170 milijuna kuna te će biti objekt standarda 4* i sadržavati će oko 245 soba – izvijestila je potkraj srpnja Sunčica Sakoman ”, članica uprave Hotela Cavtat.

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno