Destinacija: Hrvatska izvrsna emisija o aktualnostima hrvatskog turizma.

Destinacija Hrvatska je dinamična mozaična emisija o turizmu, koja otvara teme i postavlja jasna pitanja o stanju hrvatskog turizma i njegove perspektive. Turizam je djelatnost koja Hrvatskoj donosi milijarde eura i zato je važno o njemu govoriti i uključiti stručne goste.

Destinacija Hrvatska poziva goste emisije redom ključne osobe iz MINT-a, HTZ-a i ostalih organizacija. Također, ugošćava poduzetnike, hotelijere, iznajmljivače, i ostale sudionike turizma.

Autori, među kojima su i specijalizirani turistički novinari iz pisanih medija, donose aktualne tjedne vijesti iz turizma.

U reportažama s terena možemo uživati zahvaljujući neprikosnovenom putoholičaru i izvrsnom novinaru Goranu Miliću. U svakoj emisiji donosi nove zanimljivosti i otkriva nove detalje različitih destinacija.

Emisija se sastoji od rubrike Vijesti te potom uvodnog priloga s najavom središnje teme. Ona se podrobnije obrađuje putem studijskog panela u kojemu sudjeluju stručnjaci za pojedinu temu iz područja turizma i ekonomije. Također se može naći temaiz sporta U završnom dijelu emisije bave se aktualnom temom s terena.

Iz tjedna u tjedan redakcija ove emisije donosi nam najsvježije vijesti iz turizma, gastronomije i ekonomije. Ovaj tjedan rezerviran je za slijedeće teme:

– Tisuću barova i klubova je pred zatvaranjem

– Korčula privlači goste sve raznovrsnijom ponudom

– Goran Milić otkriva kako je strancima živjeti u Dubrovniku

– “Tjedan odmora vrijedan” nudi domaćim turistima 50% popusta na turističke usluge tijekom listopada

– Otvoren natječaj “Pvi put” koji podržava male poduzetnike u turizmu

– Direktor HTZ-a Kristijan Staničić izabran za potpresjednika Europske putničke komisije

– Nacionalni park Krka može se podičiti i hidroelektranom povijesne važnosti

Svakako vrijedi pretplatiti se i biti u tijeku uz zabavne i kreativne reportaže izvrsnog tima novinara. Treba pohvaliti ideju. Upravo ovakvih emisija deficit na našim javnim medijima. Šaroliki mozaik sa stručnim sugovornicima i doista relevantnim temama morao bi biti vodilja ostalim emisijama ovog tipa. U slučaju da ste propustili nešto zanimljivo , uvijek možete posjetiti youtube kanal Destinacija:Hrvatska i pogledati!