Nedjelja, 24 rujna, 2023

Deset trendova obilježit će putovanja Francuza u 2021.

Prema studiji francuskog specijaliziranog turističkog časopisa Echo Touristique, deset trendova obilježit će putovanja francuskih turista u 2021. godini.

Rezultati studije pokazuju kako su Francuzi željni putovanja te da će sigurno putovati čim prestanu karantene i zabrane putovanja. Većina Francuza u ovoj će godini otputovati u neku od francuskih ili srednjoeuropskih destinacija pri čemu će preferirati boravak u prirodi pa će tako ruralna područja privući veći broj gostiju od gradova.

Također, Francuzi će u 2021. u velikom broju rezervirati godišnji odmor putem turističkih agencija koje nude mogućnost otkazivanja rezervacija, vraćanja novca uslijed otkazivanja te putem agencija koje nude pouzdane informacije o sanitarnoj situaciji pojedinih destinacija. Fleksibilnost rezervacija bit će jedan od osnovnih kriterija pri odabiru godišnjeg odmora, a očekuje se i porast last minute rezervacija.

„Francuzi jedva čekaju smirivanje situacije i ponovnu mogućnost prije svega međunarodnih turističkih putovanja, a upravo bi bliske i srednje, ali sigurne destinacije ove godine prema svim istraživanjima mogle najviše profitirati. U skladu s navedenim u veljači pokrećemo ciklus virtualnih događaja, odnosno webinara kojima ćemo zainteresiranim agencijama i organizatorima putovanja predstaviti Hrvatsku kao atraktivnu i sigurnu destinaciju. Pritom će poseban naglasak biti na aviolinijama i trendovima u zračnom prometu jer većina zračnih kompanija, među kojima Air France, Transavia i Volotea, izražava optimizam oko letova za Hrvatsku“, izjavila je direktorica Predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Francuskoj Danijela Mihalić Đurica.

Podaci također pokazuju kako Francuzi u ovoj godini neće putovati na više putovanja, što je do sada bio slučaj, ali će im putovanja biti duža. Zbog aktualne tendencije rada od kuće mnogi će Francuzi spajati godišnji odmor i rad od kuće pa se očekuje porast dugih rezervacija na platformama poput Airbnb-a i Booking-a.

Studija dodatno pokazuje kako će striktne sanitarne mjere imati značajan utjecaj kod odabira smještaja, a pojačat će se i primjena beskontaktnih tehnologija na aerodromima te u smještajnim i transportnim jedinicama obzirom da takve tehnologije ulijevaju veće povjerenje putnika u aktualnoj situaciji.

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno