Subota, 1 travnja, 2023

Demografski potop negativno bi se mogao odraziti na hrvatski turizam

Predsjednik Hrvatskih suverenista i saborski zastupnik Marijan Pavliček u petak je upozorio kako se demografski ‘potop’, u kojem je Hrvatska, po zadnjem popisu stanovništva, u 10 godina izgubila 10 posto stanovništava, može nepovoljno odraziti na hrvatski turizam.

Pozvao je na stvaranje nacionalne demografske strategije i formiranje posebnog ministarstva za demografiju i iseljeništvo, piše T portal.

“Već sad nemamo dovoljno domaće radne snage za turističku sezonu jer zbog iseljavanja iz kontinentalne Hrvatske nema tko doći raditi u Dalmaciju pa se tijekom sezone uvozi radna snaga sumnjive kvalitete, a time pada i kvaliteta ugostiteljsko- uslužne ponude turizma zbog čega možemo izgubiti brojne turiste”, rekao je Pavliček na konferenciji za novinare u Splitu.

Naglasio je da je demografski pad rak-rana Hrvatske zbog koje zvone zvona za uzbunu, a Vladi je zamjerio što ne poduzima ništa u vezi demografije pozivajući premijera Andreja Plenkovića da s time u vezi hitno sazove sastanak predstavnika svih parlamentarnih stranaka i demografske stručnjake.

SourceTportal

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno